19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCasele de vacanţă din nou în trend

Casele de vacanţă din nou în trend

Încurajaţi de semnalele bune de pe piaţă, dezvoltatorii au început din nou să promoveze casele de vacanţă. Ba chiar destul de puternic! La munte sau la mare, vile, apartamente sau chiar bungalouri… Oferta este la fel de bogată ca şi acum câţiva ani, doar că acum totul se vinde la preţuri bune sau foarte bune.

Între Eforie Nord şi ­Eforie Sud, pe o bucată liniştită de plajă, se construieşte proiectul Citadel. 24 de bungalouri cu suprafeţe cuprinse între 65 – 80 mp, aşezate exact pe malul mării. Locuinţele vin dotate cu gresie, faianţă, obiecte sanitare, boiler, parchet, încălzire prin pardoseală şi aer condiţionat. Afară există o piscină, un jacuzzi şi un beach bar. Iar dezvoltatorul proiectului garantează şi distracţia. „Noi promovăm un stil de viaţă, promovăm un apartament care creează un stil de viaţă. Plaja din faţa proiectului este concesionată şi pe ea organizăm tot felul de evenimente pentru a face mai frumoasă viaţa ocupanţilor”, spune Cătălin Creţu, reprezentatul proiectului. Preţurile variază între 79.000-99.000 euro, la care se adaugă TVA. Trei locuinţe au fost deja vândute şi, în curând, urmează să fie contractate încă patru. Dezvoltatorul se gândeşte totuşi să păstreze jumătate din proiect pentru a fi închiriat în regim hotelier. Riscul este să se piardă din aerul intim al proiectului. „E un proiect foarte personal. Nu este finanţat de bancă, nu avem rate, nu avem ipoteci. ­Banii sunt de la investitor. O persoană fizică ce deţine terenul şi este şi dezvoltator, un constructor din zona Constanţei”, adaugă Creţu.

Valea Prahovei, preferata dezvoltatorilor

Pentru cei care preferă muntele, ofertele se găsesc în special pe Valea Prahovei. Colina Marei este un ansamblu care cuprinde 254 de apartamente de vacanţă. Bucătăriile vin deja utilate, echipamentele sanitare sunt complete, iar sistemele de alarmă funcţionează cu senzori de fum, gaz şi antiîngheţ. În complex există săli de fitness, bowling şi biliard, iar la 100 m distanţă există un restaurant, bar şi piscină. Tot pe Valea Prahovei construieşte şi compania Mervani. Reprezentanţii companiei sunt singurii care par să mai păstreze o oarecare doză de pesimism.
„În momentul acesta, se cumpără mai puţin apartamente de vacanţă. Ultimele apartamente care s-au vândut, au fost cumpărate ca locuinţe permanente, au fost apartamente vândute prin Prima Casă.”
Prin urmare, în proiectul Colina Florilor, compania a scăzut preţurile de la 100.000 la 65.000 euro. Chiar şi aşa, cu greu se găsesc cumpărători pentru ultimele 15 apartamente nevândute. Tot ce s-a vândut deja, a fost contractat în anii 2006-2007, chiar din stadiul de proiect.
„În orice moment de criză, pentru că  fost o criză puternică, la ce renunţi? La lux! Deci automat, locuinţele de vacanţă sunt trecute pe planul doi”, conchide reprezentantul Mervani. 

Cele mai citite

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă