20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBuget de 1,5 miliarde de euro pentru Prima Casă 4!

Buget de 1,5 miliarde de euro pentru Prima Casă 4!

Astăzi Guvernul a aprobat alocaţia pentru programul Prima Casă 4 şi normele metodologice, care stabilesc noile condiţii de finanţare. Avansul de 5% rămâne neschimbat.

Prin aprobarea normelor metodologice, dăm posibilitatea să se acorde în continuare garanţii în valoare de 1,5 miliarde de euro şi alţi aproximativ 40.000 de beneficiari să poată intra în cadrul programului Prima Casă“, a precizat premierul Emil Boc.

Dobânda şi avansul rămân neschimbate

Fac menţiunea că prin continuarea programului nu este afectat nici nivelul dobânzii – care rămâne acelaşi din actul normativ care îl avem în prezent în vigoare – şi nu este afectat nici avansul pe care trebuie să-l depună cel care doreşte să achiziţioneze o locuinţă în cadrul programului Prima Casă, respectiv 5% din valoarea imobilului. Noutatea este că, prin partajarea garanţiei între stat şi bancă, dublăm practic numărul beneficiarilor“, a completat şeful Executivului.

Cu toate acestea, noile norme metodologice dau posiblitatea transferului de portofoliu de credite către alţi finanţatori eligibili, cu condiţia notificării beneficiarului, fără însă a afecta clauzele contractuale deja încheiate.

Aşa că, de această dată programul are în vedere o extindere la nivelul băncilor care nu au fost înscrise iniţial în program, putându-se astfel să se preia portofoliul de creditare al finanţatorilor eligibili, dar care nu doresc să îşi asume angajamentul împărţirii garanţiei.

 

Cele mai citite

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...

3 moduri prin care poți asigura securitatea unui complex rezidențial

Securitatea în cadrul unui complex rezidențial nu se referă doar la împiedicarea accesului neautorizat. Înseamnă, de asemenea, prevenirea furturilor sau a actelor de vandalism...
Ultima oră
Pe aceeași temă