3.9 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeInvestigații România LiberăBoc: Poziţia Guvernului rămâne aceeaşi, vom reduce cheltuielile bugetare

Boc: Poziţia Guvernului rămâne aceeaşi, vom reduce cheltuielile bugetare

“În perioada de criza nu majorăm TVA şi cota unică. Optăm pentru soluţia de reducere a cheltuielilor bugetare ca să ne încadrîm în deficitul bugetar de 6,8% şi pentru ca România să-şi păstreze credibilitatea în plan extern”, a spus Boc, citat de Realitatea.net.

Emil Boc a precizat că majorarea TVA şi a cotei unice nu ar fi însemnat “decât să compromitem şansele de relansare economice prin afectarea sistemul privat. Facem acest efort de reducere a cheltuielilor bugetare ca să mişcăm economia pe baze sănătoase”.

Premierul a menţionat că măsurile de austeritate îi vor afecta şi pe demnitari şi pe cei din administraţia publică centrală şi locală.

”Reducerea cheltuielilor vizează telefoanele, deplasările externe, combustibilul. La mine, la Secretariatul General al Guvernului deja am luat măsurile de reducere a cheltuielilor cu telefoanele cu 60% şi cu 20% a parcului auto”, a precizat Emil Boc.

Acesta a completat că soluţiile discutate cu patronatele vor fi analizate de către miniştrii de resort şi că vor le vor avea în vedere în momentul asumării scrisorii de intenţie către FMI.

Emil Boc a explicat că se va rămâne la varianta de reducere a salariilor şi pensiilor din două motive: din cauza derapajelor create de politica salarială şi de pensii din 2007-2008 şi din cauza crizei economice internaţionale.

“Călin Popescu Tăriceanu şi Varujan Vosganian au oferit bugetarilor şi pensionarilor cadouri otrăvite care se întorc împotriva noastră. Acum le plătim. Realitatea este certă, vechiul Guvern a emis 20 de Ordonanţe de Urgenţă prin care au fost majorate veniturile. Cei doi le-au dat bugetarilor şi pensionarilor un avans fără acoperireSpun asta cu maximă responsabilitate”, a spus premierul.

Patronatele sunt de partea Guvernului. După discuţiile de astăzi de la Ministerul Muncii, Dan Matei Agathon, secretarul general al Confederaţiei Patronatelor din Industrie, a anunţat că patronatele susţin scrisoarea către FMI, bazată reducerea salariilor şi pensiilor.

Cele mai citite

Cel puțin doi morți și opt răniți, într-un atac în Ierusalim

Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite, dintre care cinci grav, în această dimineaţă, într-un atac cu arme de foc...

Parchetul European anchetează un afacerist din grupul lui Sebastian Ghiță

Un afacerist din grupul lui Sebastian Ghiță a fost chemat la audieri de către Parchetul European (EPPO), conform unei citații publicate de ziarul “Puterea.” Acesta...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă