11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBăsescu şi Corman au discutat despre gazoductul Iaşi-Ungheni şi exportul de vinuri...

Băsescu şi Corman au discutat despre gazoductul Iaşi-Ungheni şi exportul de vinuri moldoveneşti

Preşedintele Traian Băsescu, a discutat, luni, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, despre realizarea Gazoductului Iaşi – Ungheni şi despre exporturile vinurilor moldoveneşti.

”Traian Băsescu a asigurat delegaţia moldoveană de întregul sprijin al României în ceea ce priveşte parafarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care urmează să aibă loc în luna noiembrie la Vilnius”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis redacţiei.

Totodată, Băsescu a susţinut că interconectarea energetică a României cu Republica Moldova este urgentă, în special realizarea Gazoductului Iaşi – Ungheni.

Un alt subiect abordat de cei doi oficiali a fost problematica exportului vinurilor moldoveneşti, iar Băsescu l-a asigurat pe Igor Corman că România va oferi acelaşi sprijin dacă va fi nevoie, şi în ceea ce priveşte comerţul cu legume şi situaţia cetăţenilor moldoveni care lucrează în Federaţia Rusă.

”Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, domnul Igor Corman, a afirmat că autorităţile din Republica Moldova caută să consolideze demersurile făcute până în prezent în vederea integrării în Uniunea Europeană şi că acordă o atenţie sporită finalizării proiectelor iniţiate în parteneriat cu România”, se mai arată în comunicat.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă