20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBanca Mondiala: Dupa criza economica urmeaza criza sociala

Banca Mondiala: Dupa criza economica urmeaza criza sociala

Presedintele Bancii Mondiale (BM), Robert Zoellick, considera ca redresarea economiei globale va fi lenta, iar somajul in crestere poate duce la o criza sociala si protectionism.

"Ceea ce a inceput ca o puternica criza financiara majora si a devenit o criza economica majora este acum o criza a somajului, iar daca nu luam masuri, exista riscul unei puternice crize umane si sociale, cu implicatii politice majore", a spus Robert Zoellick, informeaza publicatia Economico, citata de ziare.com.

Presedintele Bancii Mondiale a adaugat ca acesta este un teren bun pentru politicile populiste si cele protectioniste.

"Ministrii de finante din G7 si G20 arata o anumita usurare pentru ca a incetinit contractia economica. Desi inca mai putem avea crestere economica foarte scazuta sau negativa, situatia este mai putin rea", a afirmat oficialul BM.

Presedintele Bancii Mondiale a avertizat ca economistii si oamenii de afaceri sunt constienti ca redresarea va fi lenta si mai usoara decat ar fi de asteptat si ca raman multe pericole in sistemul financiar din Statele Unite si in economiile emergente vulnerabile.

Zoellick a atras atentia ca exista in continuare riscuri in Africa, in unele zone din America Latina si in Europa de Est.

Cele mai citite

Irina Begu, calificată în turul al treilea la Roma

Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1000 de la Roma, după ce franţuzoaica Oceane Dodin a abandonat...

Scurt ghid despre transportul și protecția produselor: ce cutii să alegi

Două dintre aspectele importante de care este recomandat să ții cont atunci când dorești să onorezi comenzile de produse cu succes se referă la...

Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României. „Cu bucurie în suflete, celebrăm Ziua Independenței Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă