11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăAstra si AXA ofera primele polite de sanatate la standarde germane

Astra si AXA ofera primele polite de sanatate la standarde germane

» Compania romaneasca de asigurari Astra lanseaza din iunie, in parteneriat cu grupul francez de asigurari AXA, primele polite de sanatate cu acoperire in strainatate, sub denumirea de Astra Sante, prin care asiguratii au acces la servicii medicale exclusiviste in spitale din Germania si Austria.

Prin intermediul politei Astra Sante, asiguratul beneficiaza de servicii medicale complete fara limita de suma, acces la echipamente performante, medici de renume international. De asemenea, sunt acoperite toate bolile, cu cateva exceptii, iar asiguratul nu poate fi exclus din asigurare, indiferent de frecventa si complexitatea evenimentelor de sanatate care survin in timp, Astra Sante acoperind toate costurile serviciilor medicale necesare.  Totodata, piata potentiala pentru politele de sanatate cu acoperire in strainatate este estimata la 40.000-50.000 de persoane, din zona celor cu venituri peste medie, in conditiile in care preturile acestor polite pornesc de la 120-150 euro/luna si pot ajunge la 2.000 euro/luna (Astra Sante Deluxe), potrivit Corneliei Scarlatescu, directorul Directiei de Asigurari de Viata si Sanatate din cadrul Astra. Produsul este lansat de Astra in parteneriat cu divizia din Germania a AXA (AXA Krankenversicherung AG) si brokerul de asigurari TPSH.

 

"Polita de asigurare voluntara de sanatate pe care Astra o lanseaza, Astra Sante, cu cele doua planuri ale sale, Premiere Class si Deluxe, este o premiera pe piata romaneasca prin prisma calitatii de exceptie a serviciilor medicale oferite asiguratilor si a acoperirilor acordate. Practic, toti clientii acestui serviciu oferit de Astra vor beneficia de standarde de ingrijire medicala de care se bucura si cetatenii germani si austrieci, la spitale care dispun de echipamente performante, medici de renume international si servicii recunoscute la nivel mondial", a declarat Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra.
Prin cele doua planuri de asigurare sunt acoperite servicii medicale de spitalizare – diagnosticare, tratament si interventii chirurgicale –, intr-o retea de aproape 1.500-2.000 de spitale si clinici puse la dispozitie prin parteneriatul cu AXA Krakenversicherung si TPSH.

Potrivit lui Angelo Haplea, reprezentatul TPSH, pentru dezvoltarea pietei asigurarilor de sanatate in Romania este necesara schimbarea mentalitatii, astfel ca un asigurat sa nu mai fie vazut ca un client, doar prin prisma rentabilitatii, ci ca un pacient, caruia sa i se acorde orice serviciu medical necesar, fara limita de suma. "Suma asigurata nelimitata este principalul avantaj al politei de sanatate fata de un abonament de sanatate si va fi vectorul care va schimba, in maximum cinci ani, mentalitatea medicilor romani. Astfel, daca in cazul unui abonament de sanatate, dupa trei-patru evenimente asigurate intr-un an, medicul te va trata cu mai putin interes si, cel mai probabil, iti va fi refuzata reinnoirea abonamentului, pentru ca esti vazut ca un client nerentabil, la politele de sanatate medicii au tot interesul sa ofere cele mai bune servicii pacientului, fara grija de a nu depasi vreo suma-plafon, pentru ca totul este acoperit de asigurator", a explicat Haplea.

De asemenea, pentru dezvoltarea pietei asigurarilor voluntare de sanatate este nevoie de cateva stimulente fiscale: introducerea de coplati prin Casa Nationala de Sanatate si extinderea deductibilitatii (in prezent este de doar 250 euro pe an la angajator pe salariat), a adaugat Scarlatescu.

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă