14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăANRE propune creşterea tarifului pentru transportul energiei electrice cu 10%

ANRE propune creşterea tarifului pentru transportul energiei electrice cu 10%

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie (ANRE) propune creşterea tarifului pentru transportul energiei electrice cu aproximativ 10% de la 1 ianuarie 2013, informează Agerpres.

Această modificare ce ar putea duce la o majorare de 0,5% – 0,7% în preţul final. Proiectul a fost lansat vineri de ANRE în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.

Preşedintele ANRE, Niculae Havrilet, a declarat pentru Agerpres că “noua metodologie de stabilire a tarifelor pentru serviciul de transport al energiei electrice, pentru noua perioadă de reglementare, a fost elaborată având în vedere obligaţiile de interconectare ale României, ceea ce implică o majorare a tarifelor de transport, necesară pentru interconectare. Documentul conţine o serie de propuneri de calcul ce vor fi analizate, discutate în Consiliul Consultativ”.

Noua metodologie de stabilire a tarifelor pentru serviciul de transport al energiei electrice propusă de ANRE presupune, de asemenea, analiza necesarului investiţional pentru lucrările necesare reţelei de transport.

“Operatorul va avea sarcina de a interconecta cu reţelele vecine, ceea ce înseamnă că va trebui să realizeze întăriri ale sistemului. Astfel, va trebui să analizăm necesarul de investiţii. Totodată, dacă există probleme de siguranţă, trebuie să luăm în considerare propunerile de cheltuieli ale operatorului sistemului, cheltuieli ce se vor reflectă în preţul final’, a adăugat Havrilet, citat de agenţia de presă.

Cele mai citite

Directorul general al Binance ar putea fi condamnat la doi ani de închisoare

Fostul director executiv al Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, ar putea fi condamnat la ani de închisoare, după ce a...

Dinamo, calificată în Final Four-ul EHF European League. „Dulăii” au bătut-o pe Skjern chiar la ea acasă

Formația de handbal masculin Dinamo Bucureşti s-a calificat în Final Four-ul EHF European League, după ce a obținut o nouă victorie în fața echipei...
Ultima oră
Pe aceeași temă