18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăAcord între statele UE privind liniile generale ale noului pact bugetar

Acord între statele UE privind liniile generale ale noului pact bugetar

Statele europene au ajuns la un acord, joi seara, asupra liniilor generale ale noului pact bugetar menit să consolideze disciplina bugetară în zona euro, anunţă negociatorii, potrivit Mediafax.

Un text elaborat pe baza acestui acord va fi prezentat cu ocazia reuniunii miniştrilor de Finanţe din ţările UE, la sfârşitul lunii ianuarie.

“Am avansat bine astăzi. Se poate spune că există un acord de principiu al tuturor participanţilor”, a declarat un negociator.

“Există însă câteva puncte de litigiu care trebuie rezolvate. Este vorba în principal de rolul exact care va fi conferit Comisiei Europene pentru a supraveghea obligativitatea introducerii «regulilor de aur» în constituţiile ţărilor sau în alte texte de lege echivalente”, adaugă o sursă diplomatică.

Discuţiile tehnice au avut loc de la sfârşitul lunii decembrie pentru elaborarea noului pact bugetar, decis ca principiu în cursul summitului european.

La negocieri au participat funcţionari de rang înalt ai tuturor statelor europene, inclusiv reprezentanţi ai Marii Britanii, care a refuzat semnarea pactului bugetar.

 

Cele mai citite

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă