14.6 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăInvestigații România Liberă5 atractii de neratat in Lindos, Rhodos

5 atractii de neratat in Lindos, Rhodos

Terase umbroase cocotate pe acoperis, un golf in forma de potcoava unde au loc ceremonii, un oras fotogenic numai bun de ratacit si o plimbare cu magarusul la Acropole… statiunea Lindos din Rhodos are toate ingredientele pentru o vacanta boema. Seara se transforma într-o scena a petrecerilor care se termina cu rasaritul soarelui.

1. Un magarus, „taxiul lindian“, te poarta pe un drum abrupt cu 300 de trepte spre Acropolis. Dupa prima intrare la cetatea medievala, intalnesti o exedra elenistica (sala de primire) semicirculara, si, langa ea, o prova unei nave antice sculptate in stanca. Urmeaza sediul administrativ al Cavalerilor si o piata larga plina, în cele mai vechi timpuri, de daruri votive. Scara larga duce pana la cel mai înalt nivel unde se afla Templul Atenei, construit de regele Argosului Danaus care a venit in insula cu cele 50 de fete pentru a scapa de furia a zeitei Hera. In afara de vederea uluitoare a acestor ruine antice, vei fi recompensat pentru drumul lung cu vederi uimitoare la Marea Egee. 

2. Plimbarea cu vaporasul cu o carena de sticla care pleaca din Lindos si ofera vederi spectaculoase ale vietii marine, dar si posibilitatea de a inota. Vei admira inclusiv stancile prezentate în filmul “Armele lui Navarone”.

3. Restaurantul Mythos – cu o terasa pe acoperis de unde admiri frumusetea naturala a Acropolisului si a portului din Lindos, luand in acelasi timp masa de pranz sau cina, pregatite cu ingrediente naturale de la o ferma eco.

4. Amfiteatrul Boutique Club este, probabil, unul dintre cele mai faimoase cluburi in aer liber de pe insula. Bucură-te de nopţi fierbinti, bauturi racoritoare si muzică buna, dar si de unele dintre cele mai bune vederi spre orasul istoric Lindos, inconjurat de mare si incoronat de Acropole.

4. Planifica ceremonia de nunta la Capela St. Paul langa apele turcoaz din golful ce acelasi nume. La coborarea spre capela veti fi insotiti de muzica greceasca si merita sa va faceti cadou si o croaziera.

Agentia Mareea a atins cifra de 100.000 de turisti care si-au petrecut vacantele în Grecia si anul acesta sarbatoreste 15 ani de activitate. Pentru a marca acest eveniment, ofera taxe de aeroport gratuite si reduceri de pana la 280 euro pe camera la charterele pe Grecia.

Oferta sejur Rhodos
Hotel Lindos Royal 4* –  738 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu all incluisve, asistenta turistica.  Taxe de aeroport gratuite in valoare de 73 Euro/pers. Agentia Mareea, www.mareea.ro tel. 021.619.25.84 / *9988 Call Center

Cele mai citite

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă