22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalZeci de parlamentari democrați au fugit din Texas pentru a nu vota...

Zeci de parlamentari democrați au fugit din Texas pentru a nu vota o lege dorită de republicani

Parlamentarii democrați au plecat din Texas, statul unde au fost aleși, cu un avion, în cursul zilei de luni. Scopul acestora a fost de a împiedica adoptarea unei legi propuse de republicani, prin care autorizează arestarea parlamentarilor statului care absentează în timpul sesiunilor de vot şi aducerea lor în Parlament cu forţa, în caz contrar. Oficialii susțin că proiectul de lege restrânge drepturile electorale ale minorităților. Astfel, peste 50 de democrați au decis să plece cu un avion într-o zonă în care statul Texas nu are autoritatea de a acționa. 

„Eu şi colegii mei democraţi părăsim statul pentru a împiedica realizarea cvorumului şi pentru a torpila proiectul de lege de restrângere a votului în Texas”, a declarat într-un mesaj pe Twitter James Talarico, deputat democrat din Camera Reprezentanţilor a statului Texas.

De asemenea, parlamentarul a declarat că va zbura la Washington, însă ulterior a făcut o postare pe rețelele de socializare, unde apărea într-o fotografie alături de o altă democrată a Camerei Reprezentanţilor din Texas, în timp ce urcau într-un avion. Talarico a menționat că democrații din Texas sunt dispuși să stea departe pentru tot restul sesiunii parlamentare. 

Gestul parlamentarilor a fost totuși lăudat de alte personalități din scena politică americană. Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, le-a transmis un mesaj acestora, în timpul unei vizite în Michigan, susținând că „apără drepturile tuturor americanilor şi tuturor texanilor de a-şi face auzită vocea prin vot, fără obstacole”. 

Ba mai mult, și fostul candidat democrat la prezidenţiale, Beto O’Rourke, și-a exprimat admirația pentru gestul democraților printr-un mesaj postat pe Twitter: „curajul de care ţara are nevoie în prezent”.

Pe de altă parte, guvernatorul republican al statului Texas, Greg Abbott, a condamnat plecarea politicienilor.

„Decizia democraţilor din Texas de a împiedica realizarea cvorumului aduce prejudicii texanilor care i-au ales pentru a servi. În timp ce traversează ţara la bordul unor avioane private confortabile, lasă în urmă probleme nerezolvate”, a spus el într-un comunicat.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă