24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalVot în Congresul american pentru interzicerea armelor de asalt

Vot în Congresul american pentru interzicerea armelor de asalt

Congresul american a votat, în primă lectură, interzicerea puştilor de asalt, arme semi-automate aflate în centrul mai multor crime care au şocat Statele Unite, relatează AFP, citată de Agerpres.

Textul, susţinut de preşedintele democrat Joe Biden, a fost adoptat de Camera Reprezentanţilor cu 217 voturi pentru şi 213 împotrivă, dar pare sortit eşecului în Senat.

Din cauza regulilor majorităţii calificate în camera superioară a Congresului, zece senatori republicani ar trebui să voteze împreună cu cei 50 de colegi democraţi pentru a interzice puştile de asalt.

Această perspectivă este puţin probabilă deoarece disensiunile sunt mari pe tema armelor: vineri doar doi reprezentanţi republicani s-au alăturat democraţilor în acest demers.

Cu toate acestea, în 1994 Congresul a reuşit să adopte o lege care interzicea pentru 10 ani puştile de asalt şi anumite încărcătoare de mare capacitate.

Legea a expirat în 2004 şi de atunci vânzările acestor arme, promovate de producători drept „arme sporturi”, au crescut. În ultimii zece ani, vânzările au ajuns la peste un miliard de dolari, potrivit unui raport parlamentar.

Citește și:

Joe Biden va interzice în curând armele de asalt

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...

Scandal politico – diplomatic cu suspiciuni de spionaj. România interzice intrarea a 14 ziariști de la Russia Today

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a acuzat România că a refuzat să permită intrarea a 14 cetățeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă