Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Arhivă

Viktor Orban susține că Uniunea Europeană are o problemă de democrație

Alegerile europarlamentare de anul viitor trebuie să aducă o schimbare în politica Uniunii Europene, precum şi o schimbare a 'elitelor' care conduc blocul comunitar, a declarat premierul ungar Viktor Orban, informează Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.09.2018 - 16:50

„Forţele pro-migraţie au acum o majoritate covârşitoare”, atât în Parlamentul European cât şi în Comisia Europeană, şi „pun o problemă serioasă de democraţie, pentru că reprezintă ceva ce oamenii nu vor”, a estimat şeful executivului ungar.

„Din ce în ce mai puţini europeni se nasc şi tot mai mulţi străini sunt importaţi. Aceasta va schimba cultura noastră şi într-un an sau doi nu ne vom mai recunoaşte satul, oraşul, ţara sau continentul”, iar în timp ce UE caută să-şi rezolve problemele demografice prin „importul de populaţie din Africa şi Asia”, Ungaria caută să stimuleze natalitatea, a spus le mai departe.

Referindu-se la „elitele” pe care vrea să le vadă schimbate după europarlamentarele de anul viitor, Orban a dat exemplul comisarului european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, care a afirmat săptămâna aceasta la Adunarea Generală a ONU că „migraţia este bună şi trebuie continuată” şi că „un program de repartizare (a migranţilor) trebuie implementat”.

Atunci când un comisar european prezintă o poziţie care vine în „contrast flagrant” cu cea a unui stat membru al UE, aceasta „pune o problemă de democraţie”, a subliniat premierul ungar, exprimâmdu-şi speranţa că astfel de oficiali europeni nu îşi vor mai păstra posturile după europarlamentare, Orban sperând că şi şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini „va pleca” după acest scrutin.

El a decis să nu participe la sesiunea de anul acesta a Adunării Generale a ONU, mandatându-l pe ministrul de externe Peter Szijjarto, pe care l-a lăudat pentru eforturile de a apăra poziţia Ungariei la ONU, misiune despre care a subliniat că a fost dificilă în condiţiile în care majoritatea statelor membre în această organizaţie sunt ţări de origine ale migranţilor. În schimb, Orban a estimat că în UE tot mai multe ţări împărtăşesc poziţia Budapestei în această chestiune, menţionând Polonia, Cehia, Slovacia, Austria, Italia şi guvernul bavarez în Germania.

Comentarii