29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Un bărbat înarmat care a împușcat și a rănit patru persoane...

VIDEO: Un bărbat înarmat care a împușcat și a rănit patru persoane în apropierea unei școli s-a sinucis

Un bărbat înarmat care a împușcat și a rănit patru persoane în apropierea unei școli pregătitoare de elită din capitala țării s-a sinucis în timp ce poliția voia să-l aresteze, a anunțat vineri seara poliția din Washington DC în cadrul unei conferințe de presă.

Șeful poliției metropolitane din Washington, Robert Contee, nu a identificat imediat suspectul, dar a declarat reporterilor că poliția nu mai caută „persoana de interes” anunțată cu câteva ore mai devreme.

Este vorba despre Raymond Spencer, în vârstă de 23 de ani, din suburbia Fairfax, Virginia, pe care poliția l-a identificat după o înregistrare video postată de acesta pe rețelele de socializare, care părea să arate focuri de armă trase de la o fereastră de la etajul superior.

Contee a declarat că videoclipul „pare foarte mult să fie autentic”, dar nu a putut confirma încă dacă imaginile au fost transmise în direct sau dacă este vorba despre o înregistrare postată ulterior.

Cu ajutorul înregistrării video și a relatărilor martorilor oculari, poliția a reușit să localizeze poziția agresorului la etajul cinci al unei clădiri de apartamente și, în cele din urmă, „a pătruns în locul unde suspectul și-a luat viața”, a spus Contee.

Poliția a confiscat mai mult de o jumătate de duzină de arme de foc, inclusiv mai multe puști, și cantități mari de muniție găsite în apartament, care fusese aranjat într-o „instalație de tip lunetist” cu un suport de arme pe trepied.

„Intenția sa era de a ucide și de a răni membri ai comunității noastre”, dar anchetatorii nu au determinat încă un motiv, a spus Contee, adăugând că acesta a tras cel puțin 20 de focuri de armă.

Trei dintre cele patru victime au avut nevoie de îngrijiri la spital, inclusiv o fată de 12 ani care a fost lovită în braț, potrivit poliției. Cea de-a patra victimă a fost tratată la fața locului.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă