17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Suu Kyi din Myanmar primește o pedeapsă mai mare și multă...

VIDEO: Suu Kyi din Myanmar primește o pedeapsă mai mare și multă muncă silnică

Fostul lider demis din Myanmar, Aung San Suu Kyi, a fost găsită vineri vinovată de fraudă electorală și condamnată de un judecător la trei ani de închisoare cu muncă silnică, potrivit unei surse familiare cu procedura.

Liderul înlăturat al Myanmarului, Aung San Suu Kyi, a fost găsită vineri vinovată de fraudă electorală.

Potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune, Suu Kyi a fost condamnată de un judecător la trei ani de închisoare cu muncă silnică.

Suu Kyi, figură a opoziției din Myanmar, a fost deja condamnată la 17 ani de închisoare.

Alegerile la care se referă acest ultim caz au avut loc în noiembrie 2020, când Liga Națională pentru Democrație a lui Suu Kyi a obținut o majoritate covârșitoare.

Câteva luni mai târziu, în februarie 2021, armata a preluat puterea printr-o lovitură de stat pentru a împiedica NLD-ul lui Suu Kyi să formeze un nou guvern.

De atunci, ea a fost reținută și este judecată de mai bine de un an pentru acuzații multiple – de la corupție și incitare la scurgeri de secrete oficiale.

Ea neagă toate acuzațiile care i se aduc.

Procesele sale s-au desfășurat cu ușile închise în capitală, dar junta a declarat că i se aplică un proces corect.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Lotul lui Iordănescu pentru ultimele partide înainte de EURO

Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat un lot de 28 de jucători pentru meciurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, ultimele teste înaintea EURO 2024.Noutăţile lui...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă