19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Rusia a fost criticată de Occident la summit-ul G20. Lavrov a...

VIDEO: Rusia a fost criticată de Occident la summit-ul G20. Lavrov a părăsit întâlnirea

La reuniunea miniștrilor de externe din cadrul G20, care a avut loc vineri la Bali, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a criticat Occidentul pentru că se concentrează pe operațiunea militară a Moscovei în Ucraina în loc să abordeze problemele economice globale.

“Există doar rusofobie furibundă la care se apelează în loc să găsească un teren comun atât de necesar în ceea ce privește problemele-cheie privind economia și finanțele globale, pentru care a fost creat G20”, a declarat el.

Gazda Indonezia a îndemnat G20 să ajute la încheierea conflictului din Ucraina în cadrul reuniunii, care i-a pus pe unii dintre cei mai aprigi critici ai invaziei Rusiei în aceeași cameră cu cel mai important diplomat al Moscovei.

Vorbind cu jurnaliștii din Bali, Lavrov a adăugat că Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina și Turcia în privința grânelor, dar nu este clar când ar putea avea loc aceste discuții.

Rusia spune că “operațiunea sa militară specială” are ca scop să degradeze armata ucraineană, să elimine persoanele pe care le numește naționaliști periculoși și să împiedice Statele Unite să folosească Ucraina pentru a amenința Rusia.

Ucraina și susținătorii săi occidentali spun că Rusia este angajată într-o acaparare de teren nejustificată, în stil imperial.

Rusia spune că încercarea Occidentului de a izola Moscova cu cele mai severe sancțiuni din timpurile moderne este asemănătoare unei declarații de război economic și că Rusia se va îndrepta de acum înainte spre China, India și alte puteri din afara Occidentului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alertă cu bombă la bordul unui avion de pe Otopeni

O alertă cu bombă a fost raportată pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Otopeni, la bordul avionului Airbus 321 al companiei Fly One Armenia, care...

DISPERARE. Grindeanu modifică iar legea doar ca să scape de Spitalul CF 2 din București

După ce a fost făcut KO în această săptămână de ministrul Educației, Ligia Deca, care nu a fost de acord cu trecerea Spitalului...

Peste 30 de spectacole de teatru, muzică, dans și circ pot fi urmărite online anul acesta în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la...

Sibiu, 14 iunie. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), unul dintre cele mai mari și importante festivaluri de teatru din lume, extinde...
Ultima oră
Pe aceeași temă