17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Migranții salvați din Marea Mediterană debarcă în Ancona

VIDEO: Migranții salvați din Marea Mediterană debarcă în Ancona

Nava ONG-ului SOS Méditerranée Ocean Viking a acostat marți (10 ianuarie) în portul Ancona, transportând cei 37 de migranți pe care i-a salvat în largul coastelor Libiei.

La 5 ianuarie, organizațiile caritabile de salvare pe mare au condamnat măsurile dure împotriva imigrației introduse recent de guvernul italian, afirmând că noile reguli vor provoca tot mai mulți morți în Mediterana.

Decretul, care a fost introdus săptămâna trecută, prevede că navele de caritate trebuie să solicite un port și să navigheze spre acesta “fără întârziere” după o salvare, în loc să rămână pe mare în căutarea altor ambarcațiuni de migranți în pericol, așa cum se întâmplă în prezent.

Căpitanii navelor riscă amenzi de 52.760 de dolari și confiscarea ambarcațiunilor dacă încalcă regulile.

Un grup de 17 ONG-uri a publicat o declarație comună pentru a-și exprima “cele mai grave îngrijorări” cu privire la legea elaborată de coaliția conservatoare a premierului Giorgia Meloni, care a câștigat puterea anul trecut promițând reducerea fluxurilor de migranți către Italia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

NATO, alături de Estonia după incidentul de la graniţa cu Rusia

NATO și-a exprimat solidaritatea cu Estonia în urma unui incident recent la granița cu Rusia, a anunțat vineri secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens...

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...

Ministrul Tîlvăr refuză dezvăluirea detaliilor secrete

România este de 20 de ani membră NATO și armata ei încă e copleșită de tehnică sovietică.  Tehnica sovietică reprezintă 70% din înzestrarea Armatei...
Ultima oră
Pe aceeași temă