11.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Insigna Punching Pooh din Taiwan devine virală

VIDEO: Insigna Punching Pooh din Taiwan devine virală

Taiwanezii se grăbesc să cumpere insignele purtate de piloții forțelor lor aeriene ce înfățișează un urs negru din Formosan lovindu-l pe Winnie the Pooh, care îl reprezintă pe președintele chinez Xi Jinping – ca un simbol sfidător al rezistenței insulei la jocurile de război chinezești.

“Ideea din spatele creării acestei insigne a fost de a folosi ursul negru Formosan din Taiwan ca simbol pentru a face o insignă încurajatoare pentru forțele noastre armate naționale. De când au înconjurat Taiwanul în luna august a anului trecut, armata chineză a creat neîncetat probleme pentru armata noastră și pentru securitatea noastră națională. Acesta este motivul pentru care am vrut să creez această insignă, pentru a încuraja trupele noastre,” spune Alec Hsu, proprietarul unui magazin de suveniruri militare.

Ecusoanele sunt considerate un simbol sfidător al rezistenței Taiwanului la jocurile de război chinezești.

China revendică Taiwanul, guvernat democratic, ca fiind teritoriul său propriu și nu a exclus posibilitatea de a cuceri insula prin forță.

“Aceste ecusoane sunt foarte cunoscute în străinătate, iar ‘suntem deschiși 24 de ore’ înseamnă că suntem mereu în alertă, la fel cum forțele noastre armate naționale ne protejează țara 24 de ore pe zi. Iar ‘luptăm pentru libertate’ înseamnă că noi toți luptăm în mod constant pentru libertate, pentru această bucată de pământ și pentru țara noastră. Cred că acesta este un slogan foarte bun pentru a ridica moralul, cred că este foarte important,” mai spune Hsu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

proiect inspirat de Arhimede idei vechi transmise prin secole

Într-o lume în care tehnologia modernă și inovația sunt adesea considerate a fi vârful creativității umane, este ușor să uităm că unele dintre...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă