17.8 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeInternaționalVIDEO Emmanuel Macron a transmis un mesaj emoționant pentru Angela Merkel

VIDEO Emmanuel Macron a transmis un mesaj emoționant pentru Angela Merkel

Emmanuel Macron a adus un ultim omagiu cancelarului german Angela Merkel. Acesta i-a transmis un mesaj video emoționant, în care i-a mulțumit pentru colaborarea lor de-a lungul anilor.

„Mulțumesc, dragă Angela”, a scris Emmanuel Macron într-un mesaj pe Twitter în care saluta plecarea cancelarului Angela Merkel, înlocuită miercuri de social-democratul Olaf Scholz, după 16 ani la conducerea Germaniei, notează CanberraTimes.

Emmanuel Macron, mesaj video pentru Angela Merkel

„Îți mulțumesc, dragă Angela, că nu ai uitat niciodată lecțiile istoriei, că ai făcut atât de mult pentru noi, alături de noi, pentru a duce Europa înainte”, a declarat președintele francez în mesajul său tradus și în germană. Tweet-ul este completat de un videoclip de două minute cu imagini ale multiplelor întâlniri dintre cei doi lideri de la alegerea lui Emmanuel Macron în 2017.

Părți din discursul lui Macron către Merkel în timpul vizitei sale de adio la Beaune în urmă cu mai bine de o lună au fost incluse în videoclip. El este văzut spunându-i șefului de stat că l-a învățat multe și l-a acceptat ca pe un „președinte tânăr și furtunos”.

De asemenea, șeful statului a salutat alegerea noului cancelar german Olaf Scholz miercuri, promițându-i că va scrie „restul împreună”, „pentru francezi, pentru germani, pentru europeni”, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Olaf Scholz este așteptat vineri la Paris pentru prima sa vizită în calitate de cancelar.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

PASTILA PENTRU SUFLET 2 octombrie. Pilda zilei: Pomul cu roade

Pilda zilei: Pomul cu roadeUn om credincios fiind asuprit de necredincioşi, merse într-o zi la duhovnicul său şi i se plânse, zicându-i:- Ce...

Anchetă la Brașov, într-un caz de bullying asupra unor elevi de la clasa pregătitoare

Polițiști de la Biroul Siguranţă Şcolară Braşov fac cercetări în urma unor reclamații de bullying asupra unor elevi de la clasa pregătitoare a unei...

Localitatea din județul Iași, plină de nevăzători … doar în acte! Cum au ajuns zeci de oameni să încaseze sume importante de la stat

Indemnizatia de nevazator este de 2.050 de lei lunar. O familie de pensionari care are si pensie a ajuns sa ridice lunar 9000...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies