7.9 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Biden - "Furtuna Ian, printre cele mai grave din istoria SUA"

VIDEO: Biden – “Furtuna Ian, printre cele mai grave din istoria SUA”

Președintele Joe Biden a declarat vineri (30 septembrie) că distrugerile provocate în Florida de uraganul Ian sunt printre cele mai grave din istoria Statelor Unite și a ordonat să se ia toate măsurile posibile pentru a salva vieți.

“Abia acum începem să vedem amploarea acestor distrugeri. Probabil că pagubele sunt printre cele mai grave … din istoria națiunii”, a declarat Biden reporterilor.

De asemenea, el a declarat că guvernul federal va acoperi 100% din costurile pentru curățarea molozului masiv lăsat în urma uraganului, în comitatele afectate de furtună.

Vineri, uraganul Ian s-a îndreptat spre Carolina de Sud, la o zi după ce a distrus peninsula Floridei, distrugând o autostradă și lăsând mii de oameni blocați de-a lungul coastei Golfului din acest stat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

O parte din curentul ieftin de la Hidroelectrica e captivă serviciilor secrete

SRI a încredințat fără licitație un contract de achiziție de curent electric producătorului de stat Hidroelectrica. Serviciul Român de Informații este unul dintre beneficiarii...

Dubioasele licitații ale Institutului Ana Aslan

Un șir de licitații desfășurate de Institutul ”Ana Aslan” pentru achiziția de mobilier medical sunt subiectul unei investigații ample, după apariția unor semne...
Ultima oră
Pe aceeași temă