3.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeInternaționalVictorie uriașă pentru partidul de guvernământ din Bulgaria. News alert

Victorie uriașă pentru partidul de guvernământ din Bulgaria. News alert

Totul s-a petrecut în turul doi de scrutin care a avut loc duminică, asigurându-şi un al patrulea mandat, informează dpa şi Reuters, preluate de Agerpres, care citează exit-poll-uri.

Votul a testat sprijinul de care se bucură partidul GERB după o serie de scandaluri de corupţie, notează Reuters.

Potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, citate de dpa, Fandakova a câştigat 51% din voturi, în timp ce contracandidata sa, susţinută de socialişti şi de alte câteva partide, a reuşit să obţină 42%. Pe restul de 8% de buletine de vot, alegătorii au bifat opţiunea “nu votez pentru nimeni”. Reuters citează exit-poll-uri ale companiilor independente Alpha Research şi Trend, care o creditează pe Fandakova cu 51-53,5% din voturi, în timp ce Manolova ar fi obţinut între 40,6-42,8%.

Candidaţii GERB la posturile de primari au câştigat în Varna, important port la Marea Neagră, şi în cel de-al doilea oraş al ţării, Plovdiv.

Partidul lui Borisov a dominat alegerile municipale şi locale desfăşurate luna trecută, dar nu atât de clar ca în urmă cu patru ani. Rezultatul cimentează supremaţia lui Borisov şi este foarte probabil ca actualul premier să-şi poată îndeplini promisiunea de a-şi duce la bun sfârşit mandatul, până în mai 2021.

Cele mai citite

Cel mai important obiectiv de infrastructură rutieră din Capitală se apropie de final. Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 devine un ”bulevard” verde!

Se numără zilele până când vom circula pe cel mai nou pasaj rutier suprateran din Capitală. Cu o lungime de aproximativ 700 de metri,...

Vinurile spumante românești câștigă teren pe piețele externe

Concursul de Vinuri Spumante Românești, ajuns anul acesta la ediția cu numărul 5, își va disputa în premieră finala în 2 capitale europene simultan:...

Decizii luate de preşedintele Iohannis. Ce documente a semnat

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele de eliberare din funcţie a mai multor procurori şi numirea acestora în funcţia de judecători. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă