14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalVezi cum te distrezi anul acesta la B'ESTFEST

Vezi cum te distrezi anul acesta la B’ESTFEST

Un parc de distracţii, o arenă unde poţi practica jocuri în aer liber, camping, un spaţiu de relaxare, expoziţii şi un bazar cu standuri pline de articole pentru camping, CD-uri, hamace, accesorii vintage şi urban wear. Sunt doar câteva dintre atracţiile din acest an ale festivalului B’ESTFEST Summer Camp, dezvăluite astăzi de organizatori în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la clubul The Ark din Capitală.

Profitând de pauza de anul trecut, organizatorii au regândit conceptul B’ESTFEST. Astfel că, din acest an, festivalul se mută la iarbă verde, ocupând un spaţiu de 25 de ha în comuna Tunari, pe malul lacului Pasărea. Mutarea la iarbă verde a venit ca un fapt firesc pentru B’ESTFEST, deoarece în 2009, la Romexpo, ajunsese la capacitatea maximă şi nu mai putea să crească.

“Un festival adevărat nu se închide la ora 23:00. Am înţeles acest reproş şi am decis să ne mutăm la iarbă verde unde avem posibilitatea de a avea o experienţă totală a festivalului. Ideea de iarbă verde este asociată unui festival”, a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.
Şi publicul ţintă s-a schimbat. Ca să nu mai audă comentarii din partea vizitatorilor că aduc trupe “vechi”, organizatorii aduc în luna iulie la Bucureşti trupe “pe val”. Line-up proaspăt pentru un “cei cu spirit tânăr” între 18 şi 35 de ani.

Şi-au anunţat deja prezenţa nume precum Skunk Anansie şi Flogging Molly pe 1 iulie, Mika, Lamb şi Asian Dub Foundation pe 2 iulie, Pendulum, House of Pain şi Hadouken! pe 3 iulie, lista urmând a se completa cu noi nume internaţionale, precum şi numeroase trupe autohtone.

Cum te distrezi la B’ESTFEST

Organizatorii ne promit trei zile de experienţe variate, pentru ca festivalul să nu fie doar o serie de concerte.
Primul element de noutate al acestei ediţii o constituie existenţa unei zone de Camping, dotată cu toate facilităţile necesare unei „şederi” de trei zile: securitate, unităţi sanitare, băcănie, precum şi o parcare gratuită.

B’ESTFEST Sports Area va fi zona de festival destinată jocurilor în aer liber, unde publicul va avea la dispoziţie terenuri de sport (fotbal, volei sau baschet), şi unde în prima parte a zilelor de festival – în special pentru matinalii din camping – vor fi programate antrenamente de fitness sau yoga cu instructori specializaţi.

Zona B’ESTFEST Playground va fi construită în interiorul spaţiului de festival sub formă unui parc de distracţii: de la bumping cars şi carusel, la spectacole de magie, jocuri diverse, face painting, tatuaje sau graffiti.

Pe malul lacului, puţin mai departe de agitaţia concertelor, va fi amenajat un spaţiu de relaxare, Lake Lounge Area, unde cei care vor să aştepte liniştiţi lăsarea serii o pot face într-un hamac, răsfoind o carte, savurând un ceai sau fumând o narghilea, ori vizionând un film sau o piesă de teatru.
Plus că vor exista mai multe terase unde se va cânta live, fiecare terasă având specificul ei.

Pentru pasionaţii de fotografie, pictură sau artă contemporană, vor există expoziţii în zona Arts & Crafts, şi tot aici cei mai îndemânatici din public îşi vor putea încerca talentul sau vor putea învăţa misterele olăritului, sculpturii, picturii sau artei origami.

Nu în ultimul rând, în B’ESTFEST Bazzar se vor regăsi standuri cu articole pentru camping, hamace, accesorii hand made, vintage sau urban wear, CD-uri sau vinyl-uri cu muzică.
Pentru a putea realiza toate acestea, organizatorii au triplat bugetul alocat festivalului.

Un festival ECO

Începând din acest an festivalul urmând a dezvolta o platformă de responsabilitate eco, „B’ESTFEST Goes Green”. Astfel de iniţiative au fost implementate cu succes de festivaluri cu tradiţie precum Glastonbury, Oya, Leeds, Lowlands sau Roskilde. Proiectul va implica atât publicul, cât şi echipa de organizare, alături de furnizori, parteneri şi autorităţi locale, şi va lua în considerare aspecte legate de consumul energetic, factorii de emisie, resursele implicate, colectarea selectivă şi reciclarea sau modalităţile de transport, pentru reducerea impactului asupra mediului şi a amprentei de CO2.

Studenţii vin cu gaşca şi au reducere 50% la bilete

Organizatorii au pregătit promoţii atractive pentru cei care vor să petreacă trei zile în compania muzicii.
Copiii cu vârste sub 12 ani, însoţiţi de un adult, vor avea acces gratuit.

Elevii şi studenţii care vor să vină cu gaşca la festival vor putea beneficia de o reducere de 50% din preţul biletului, dacă se strâng în grupuri de câte 10 persoane (62,50 lei pentru un bilet de o zi/ persoană sau 132.50 lei pentru abonamentul de festival/persoană, la care se va adăuga un voucher în valoare de 15 lei pentru zonă de camping, la cerere).

Cei care doresc să meargă în gaşcă la festival trebuie să trimită un email pe adresa bestfest@myticket.ro în care să includă cele zece nume, Codul Numeric Personal şi o copie a legitimaţiei de student/elev a fiecărei persoane. Mai multe informaţii referitoare la promoţie vor fi disponibile pe site-ul MyTicket, www.myticket.ro sau la numărul de telefon 0720 245 383, oferta fiind valabilă până la data de 25 iunie.

Biletele pentru B’ESTFEST 2011 sunt disponibile la preţurile de 125 lei biletul de o zi, 265 de lei abonamentul de 3 zile şi 15 lei voucherul pentru acces în camping, urmând ca în zilele de eveniment, acestea să fie disponibile doar la intrarea în zona de festival, la preţul de 150 lei pentru biletul de o zi, 285 lei pentru abonament şi 15 lei pentru voucherul de camping.

B’ESTFEST Summer Camp are loc între 1 şi 3 iulie în zona Pipera-Tunari.

 

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă