15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternațional"Vei întâlni străinul din visele tale", despre alegeri greşite şi consecinţe (VIDEO)

“Vei întâlni străinul din visele tale”, despre alegeri greşite şi consecinţe (VIDEO)

Cel mai nou film al lui Woody Allen prezintă modul în care două cupluri înfruntă problemele din căsnicie, într-o manieră uşor ridicolă şi cu răsturnări de situaţie care dovedesc că problemele iniţiale nu erau nici pe departe atât de grave precum noile “fantasme” pe care şi le-au creat personajele.

Alfie (Anthony Hopkins) şi Helena (Gemma Jones) au neînţelegeri atât pentru că bărbatul şi-a dorit întotdeauna un fiu pe care soţia sa nu a putut să i-l ofere, cât şi pentru că el trece prin criza vârstei a treia. În căutarea tinereţii pierdute, Alfie o părăseşte pe Helena şi o întâlneşte pe Charmaine (Lucy Punch), o tânără vulgară şi de moravuri uşoare, dar cu pretenţii de actriţă, cu care se şi căsătoreşte. Această îl stoarce de bani şi îl înşeală, dar nu pare să simtă vreo urmă de vinovăţie sau remuşcare.

“Este amuzant şi trist în acelaşi timp, pentru că este o situaţie jalnică. Când eu însumi am trecut printr-o astfel de criză, soţia m-a sfătuit să îmi cumpăr o maşină cu mulţi căi putere. Mi-am dat însă seama că sunt prea bătrân să conduc aşa ceva. Acum mă bucur că nu mai sunt tânăr şi nici nu mai visez la asta”, a spus Hopkins despre astfel de situaţii care apar viaţa reală.

Despre colega sa de platou, Lucy Punch, actorul are numai cuvinte de laudă. “Este puternică şi îi place foarte mult să improvizeze. Ne-am înţeles minunat, pentru că este atât de plină de viaţă”, a spus Hopkins, citat de screencrave.com.

După ce este părăsită, Helena îşi pierde complet raţiunea, încearcă să se sinucidă, apoi îşi organizează viaţa după sfaturile unei clarvăzătoare escroace, care îi spune că va întâlni un “străin înalt şi brunet”. Helena începe apoi să îşi petreacă timpul cu patronul unei librării de cărţi oculte, nici înalt şi nici brunet, dar care îi împărtăşeşte noile principii spirituale.

“Cu toţii ştim că, pe măsură ce îmbătrânim, lucrurile pur şi simplu se înrăutăţesc. Te zbârceşti, o iei razna, stai în casă şi te uiţi la televizor fără că acesta sa fie pornit, apoi mori”, a explicat Woody Allen viziunea să despre bătrâneţe, într-o conferinţă de presă la Toronto.

Sally (Naomi Watts), fiica lui Alfie şi a Helenei, are şi ea o căsnicie nefericită. Soţul său, Roy (Josh Brolin) este un scriitor fără prea mare succes, frustrat că nu ştie dacă îi va fi publicat noul roman sau nu. În plus, nu îşi poate întreţine familia, mare parte din cheltuielile casei sunt suportate de mama femeii, şi nici măcar nu vrea copii, lucru care o nemultumeşte profund pe soţia sa.

Tânăra face o pasiune pentru şeful său, Greg (Antonio Banderas), patron al unei galerii de artă, şi el implicat într-o relaţie nefericită. Roy se îndrăgosteşte de vecina misterioasă (Freida Pinto) pe care o priveşte de la fereastra apartamentului său. În cele din urmă, Dia îi răspunde la avansuri. La scurt timp după aceea, bărbatul fură manuscrisul unei noi cărţi de la un prieten, presupus mort, şi culege laurii succesului.

Filmul este presărat cu umor englezesc, subtil, şi te lasă cu unele întrebări fără răspuns după vizionare. La fel ca şi în cazul peliculelor româneşti, în locul scenelor care ar fi prezentat deznodamanul poveştilor, apare genericul de final. Ideea principală este însă clară: dacă îţi construieşti viaţa pe baza unor fantasme, vei dori la un moment dat, inevitabil, sa te întorci la trecut.

“Vei întâlni străinul din visele tale” rulează din 28 ianuarie în cinematografele din ţară şi este distribuit de Ro Image.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă