Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vânzarea fildeșului va fi în continuare interzisă

Organizaţia internațională care militează pentru protejarea speciilor pe cale de dispariție a votat în favoarea menținerii interdicţiei comercializării fildeşului. Decizia a fost luată pentru protejarea faunei africane, în special a elefanților masacraţi de traficanţi.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 31.08.2019 - 11:00

Câteva țări africane - Botswana, Namibia și Zimbabwe - au cerut dreptul de a vinde în mod oficial fildeșul capturat de autorități. Propunerea a fost respinsă prin vot: 101 țări au votat împotrivă, 23 pentru, iar 18 s-au abținut. Menținerea interdicției comercializării fildeșului ar salva viața multor elefanți și rinoceri, spun experții.

Dickson Kaelo, director Asociația Conservării Animalelor, Kenya: "Doar în 40 de ani, Kenya a pierdut numeroşi elefanţi, de la 160.000 până la 38.000 astăzi. Este o pierdere masivă provocată de distrugerea habitatului animalelor, dar şi de vânarea intensivă pentru fildeş. De aceea, ne alăturăm comunităţii internaţionale pentru interzicerea totală a comertului cu fildeş şi a comercializării animalelor pe cale de dispariţie."

Cantitățile imense de fildeș confiscate confirmă că masacrarea pachidermelor a continuat.

Coaliția pentru Elefantul African, care reprezintă 32 de țări de pe continent, se opune vânzării legale sau ilegale a fildeșului, de teamă că și în condițiile unui trafic monitorizat guvernamental ar apărea o cerere mare de fildeș.

Botswana și Zimbabwe au, împreună, cea mai mare populație de elefanți: 200.000 de exemplare, spune Ştirile TVR.

Citește totul despre:

#interdicţie #vanzare fildes

Comentarii