19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăInternaționalUngaria și-a pregătit apărarea împotriva COVID-19 pe patru fronturi

Ungaria și-a pregătit apărarea împotriva COVID-19 pe patru fronturi

”Trebuie să reuşim pe patru fronturi simultan”, a spus premierul ungar la o conferinţă de presă online a grupului operativ de coordonare a acţiunilor împotriva epidemiei.

Epidemia în Ungaria ”se apropie în salturi” către stadiul de infecţie în masă, a avertizat Viktor Orban, după ce luni dimineaţă au fost confirmate în această ţară 36 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, astfel că numărul lor total a ajuns la 167, potrivit Agerpres.

Un avion cu 11 tone de materiale de protecţie sanitară aduse din China a aterizat luni la Budapesta, acestea urmând să fie distribuite personalului medical aflat în prima linie a luptei cu coronavirusul, fiind aşteptate şi alte asemenea transporturi din China.

Şi în Ucraina vecină a aterizat, tot luni, un avion venit din China cu un transport de 20 de tone de materiale sanitare, respectiv măşti şi combinezoane de protecţie, aparate de ventilaţie pentru respiraţie asistată, dezinfectanţi şi teste de depistare a coronavirusului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţase vineri că ţara sa va primi în zilele următoare peste ”zece milioane” de teste de depistare a coronavirusului, zece aparate de ventilaţie, peste un milion de măşti de protecţie şi 10.000 de litri de dezinfectanţi, mai multe transporturi din China fiind aşteptate în cursul acestei săptămâni.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 790: Blinken, vizită surpriză la Kiev

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit în această dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...

Ședință solemnă în Parlament, cu ocazia Zilei prieteniei româno-israeliene

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni astăzi, de la ora 10:00, în şedinţă solemnă comună consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România...
Ultima oră
Pe aceeași temă