15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUnde au fost ascunse 29 milioane de doze de vaccin AstraZeneca

Unde au fost ascunse 29 milioane de doze de vaccin AstraZeneca

Comisia Europeană i-a cerut premierului italian să verifice câteva loturi de vaccin într-o fabrică din Anagni, o localitate de lângă Roma.

Premierul Mario Draghi l-a informat pe ministrul Sănătății, Roberto Speranza, care a trimis un control la sfârșitul săptămânii trecute.

În fabrică sunt 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca pregătite pentru a fi trimise în Regatul Unit și descoperite de autoritățile italiene în urma anchetei declanșate de Comisia Europeană.

Informația a apărut în „La Stampa”, care afirmă că „manevrele Astrazeneca” au fost descoperite în urma vizitei lui Thierry Breton, comisar european pentru piața internă.

Fabrica poate produce 5-6 milioane de doze de vaccin pe lună și a început producția în septembrie anul trecut. Potrivit surselor UE, parte din aceste doze „este foarte probabil să fi fost trimisă în Regatul Unit”, dar procesul a fost întrerupt în 1 februarie, când a intrat în vigoare regulamentul UE privind controlul exporturilor.

Cele 29 de milioane de doze de ser reprezintă o cantitate de vaccinuri pentru care Bruxelles și Londra sunt într-o luptă continuă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă