11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalUn uragan de categoria 4, ''extrem de periculos'', se îndreaptă spre Mexic

Un uragan de categoria 4, ”extrem de periculos”, se îndreaptă spre Mexic

La ora 00:00 GMT, uraganul se afla la 365 de kilometri sud-est de Cabo Corrientes (vest) şi era însoţit de vânt cu intensitatea de 220 de kilometri la oră.

Fenomenul meteorologic înainta lent în direcţia nord-nord-vest cu viteza de 9 kilometri la oră şi, potrivit prognozelor NHC, va devia de la cursul său în noaptea de luni apropiindu-se marţi seară de coastele mexicane.

Uraganul ar urma să provoace marţi rafale puternice de vânt, valuri înalte şi ploi torenţiale, cu ”potenţial mortal” în unele zone din sud-vestul ţării şi în regiunile central-vestice, conform prognozelor NHC.

O suprafaţă întinsă din Mexic, situată între Playa Perula (vest) şi Bahia Tepehuayas (nord-vest), a fost plasată de autorităţile guvernamentale sub stare de supraveghere, potrivit Comisiei naţionale a apelor (Conagua).

Centrul pentru uragane cu sediul în Miami estimează că Willa va provoca ploi însemnate cantitativ – între 12,5 centimetri şi 38,1 centimetri – în statele Jalisco, Nayarit şi Sinaloa.

O altă furtună tropicală, Vicente, formată sâmbătă în Pacific, se afla duminică la 370 kilometri sud-est de Acapulco, în staţiunea Guerrero, şi era însoţită de vânt susţinut cu viteze de 65 kilometri la oră şi rafale de 85 kilometri la oră. Vicente se deplasează cu o viteză de 17 kilometri la oră şi a slăbit din intensitate în noaptea de duminică spre luni. Chiar şi aşa, furtuna ar putea provoca ploi abundente, potrivit NHC.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă