10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInternaționalAl doilea artist român care se alătură “illy Art Collection”

Al doilea artist român care se alătură “illy Art Collection”

La 25 de ani de la lansarea acestui proiect, o operă semnată de un tânăr artist român reprezintă cea mai recentă lucrare imprimată pe cutia de cafea a producătorului de cafea.

Opera îi aparține lui Marius Iulian Stan, câștigătorul concursului „Design the illy can”, care a ajuns la a doua ediție în România. Lucrarea câștigătoare a fost prezentată în cadrul unei expoziții de artă care a avut loc la Galeria Galateca. 

Evenimentul a reunit creațiile artiștilor consacrați, parte din „illy Art Collection”, precum și cele mai bune 20 de opere înscrise în competiție.

Acestea au fost selectate dintr-un total de 328 de lucrări realizate de peste 160 de tineri, de către un juriu format din: Carlo Bach, art&creative Director illycaffè, Mihnea Ghilduş, designer de produs și fondator Dizainăr, Eugen Erhan, asist. univ. dr. al Universității Naționale de Arte din București, Magda Sficlea, prof. univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, și Ciprian Mihnea, lector univ. dr. al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.  Marele premiu, constând în designul imprimat pe cutia de cafea illy și participarea la cursul Disruptive Market Innovation through Design, organizat de Royal College of Arts UK în vara anului 2017, i-a fost acordat lui Marius pentru lucrarea „Magic Moment”. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă