Un român care a intrat în Cartea Recordurilor a fost premiat de Vladimir Putin

Un cetățean român, Gabriel Lavrincic, a primit din partea Rusiei o diplomă semnată de președintele Vladimir Putin, precum și medalia comemorativă „75 de ani de la Victoria în Marele război pentru apărarea Patriei 1941-1945”.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.02.2021 - 17:45

Un cetățean român, Gabriel Lavrincic, a primit din partea Rusiei o diplomă semnată de președintele Vladimir Putin, precum și medalia comemorativă denumită „75 de ani de la Victoria în Marele război pentru apărarea Patriei 1941-1945”.

Premiul a fost înmânat de ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la data de 19 februarie 2021, la Ambasada Federației Ruse din București.

Potrivit unui comunicat de presă, Gabriel Lavrincic este directorul comercial al companiei românești Simex.

"Prin prisma profesională, Lavrincic se află zilnic în contact cu piaţa rusă şi ex-URSS, face afaceri cu ruşii de 26 de ani. Este un bun cunoscător al realităţilor economice, sociale şi politice din Rusia, respectiv din tot spațiul ex-sovietic, unde deţine un portofoliu larg de relaţii şi un capital enorm de simpatie, pe care le cultivă în interesul economic şi naţional al României. Militează pentru relansarea relațiilor economice cu piața din Rusia, republicile ex-URSS, China, Africa, Țările Arabe și America Latină", precizează comunicatul de presă.

Pe de altă parte, Gabriel Antoniu Lavrincic deține recordul mondial la categoria “Cele mai multe scrisori primite și trimise în toată istoria omenirii”, record consemnat în Guinness World Records. Românul deține o colecție de 22.018 scrisori primite din URSS în perioada anilor 1986-1991.

Comentarii