30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalUn miliardar japonez a stat în spațiu 12 zile

Un miliardar japonez a stat în spațiu 12 zile

Yusaku Maezawa, un miliardar japonez, s-a întors luni pe Pământ după o călătorie de 12 zile în spațiu. Acesta a fost doar un antrenament pentru călătoria sa planificată în jurul Lunii cu SpaceX.

Magnatul de modă și colecționar de artă în vârstă de 46 de ani s-a lansat din Kazahstan pe 8 decembrie împreună cu asistentul său Yozo Hirano și cosmonautul rus Alexander Misurkin. A fost sfârșitul unui antrenament pentru călătoria lui planificată în jurul Lunii cu SpaceX de la Elon Musk în 2023.

Un miliardar japonez a călătorit în spațiu cu o navă Soyuz

Maezawa, un pasionat de spațiu, a făcut călătoria cu o navă spațială Soyuz și a devenit primul turist spațial care a călătorit la Stația Spațială Internațională (ISS) în mai bine de un deceniu.

Una dintre cele mai extravagante personalități publice din Japonia, antreprenorul a revenit la condițiile de zăpadă de pe Pământ, cu precipitații și temperaturi sub zero grade la locul de aterizare.

Și-a distrat adepții rețelelor de socializare din spațiu făcând fotografii din provincia sa natală, arătându-le cum să facă ceai cu la gravitația zero și discutând despre lipsa de lenjerie curată.

Maezawa va deveni primul pasager privat în călătoria pe lună SpaceX în 2023, deoarece firmele comerciale, inclusiv Blue Origin a lui Jeff Bezos, introduc o nouă eră a călătoriilor în spațiu pentru clienții bogați.

Citiți România Liberă și pe Google News.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...

Românul ucis în Congo, Cosmin Samolinschi, avea doar 22 de ani

O tragedie a avut loc în Congo. Un cetățean român, Cosmin Samolinschi (22 ani), a fost ucis, iar alți doi români au fost răniți. Un...

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...
Ultima oră
Pe aceeași temă