37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăLifestyleElon Musk gratificat de revista Time cu titlul de personalitatea anului 2021

Elon Musk gratificat de revista Time cu titlul de personalitatea anului 2021

Elon Musk a fost desemnat personalitatea anului 2021 pentru revista Time. Elon Musk este CEO-ul Tesla și SpaceX, dar și cel mai bogat om din lume.

În același timp publicația americană a desemnat dezvoltatorii vaccinurilor anti-COVID, eroii anului 2021.

Titlul acordat de revista Time, lansat în 1927, este reprezentativ pentru influenţa pe care persoana desemnată a avut-o asupra ştirilor din anul respectiv.

Premiul Eroii anului din 2021 a fost acordat de Time cercetătorilor care au lucrat la vaccinurile COVID-19, supranumiţi „făcătorii de miracole”. Imaginea de copertă îi prezintă pe Katalin Karikó, Barney S. Graham, Kizzmekia Corbett și Drew Weissman, patru oameni de știință care au lucrat la dezvoltarea mai multor vaccinuri, precizează revistabiz.ro.

Elon Musk a fost desemnat personalitatea anului 2021 alături de gimnasta Simone Belis și actrița Olivia Rodrigo

Pe 9 decembrie, gimnasta Simone Belis a fost desemnată sportiva anului, iar actriţa Olivia Rodrigo a fost numită artista anului.

Elon Musk a fost ales personalitatea anului 2021, pentru că afacerile sale au fost considerate că reprezintă viitorul automobilelor și al călătoriilor în spațiu.

Prin intermediul participaţiilor sale la alte companii, precum Neuralink şi mai ales SpaceX, magnatul Elon Musk este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 338 de miliarde de dolari.

În aprilie, NASA a acordat companiei lui Elon Musk, SpaceX, un contract de aproape 3 miliarde de dolari pentru a construi o navă spaţială care să ducă astronauţii pe Lună începând cu 2024. De asemenea, magnatul a anunţat că Tesla va dezvolta un robot umanoid cu inteligență artificială anul viitor, care va purta numele de „Bot Tesla”.

Citiți România Liberă și pe Google News.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă