Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Un istoric rus, cercetător al crimelor staliniste, a fost condamnat la trei ani de închisoare

Istoricul rus Iuri Dmitriev, specializat în cercetări asupra represiunilor staliniste, a fost condamnat, miercuri, la trei ani şi jumătate de închisoare.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.07.2020 - 19:02

Istoricul Iuri Dmitriev (64 de ani) a fost condamnat în urma unui proces în care a fost acuzat de abuz sexual asupra fiicei sale adoptive.

Pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare, decisă de judecător, este oricum mai mică decât aceea de 15 ani de închisoare, care fusese solicitată de procuror.

Iuri Dmitriev este istoric și conduce filiala din Karelia a organizaţiei neguvernamentale Memorial, care este specializată în cercetarea crimelor din perioada sovietică.

Iuri Dmitriev este cunoscut pentru că a reușit, de-a lungul a aproape 30 de ani, să elaboreze o listă cu circa 40.000 de persoane deportate sau executate în timpul lui Stalin în regiunea Karelia - aflată la frontiera Rusiei cu Finlanda.

Comentarii