13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalUn istoric rus, cercetător al crimelor staliniste, a fost condamnat la trei...

Un istoric rus, cercetător al crimelor staliniste, a fost condamnat la trei ani de închisoare

Istoricul Iuri Dmitriev (64 de ani) a fost condamnat în urma unui proces în care a fost acuzat de abuz sexual asupra fiicei sale adoptive.

Pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare, decisă de judecător, este oricum mai mică decât aceea de 15 ani de închisoare, care fusese solicitată de procuror.

Iuri Dmitriev este istoric și conduce filiala din Karelia a organizaţiei neguvernamentale Memorial, care este specializată în cercetarea crimelor din perioada sovietică.

Iuri Dmitriev este cunoscut pentru că a reușit, de-a lungul a aproape 30 de ani, să elaboreze o listă cu circa 40.000 de persoane deportate sau executate în timpul lui Stalin în regiunea Karelia – aflată la frontiera Rusiei cu Finlanda.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce a discutat Iohannis cu Macron în Franța

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la Paris, la invitaţia preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la o reuniune de lucru cu mai mulţi lideri...

Plăți instant în toată Uniunea Europeană! Cât vor costa tranzacțiile

Băncile din Uniunea Europeană vor fi obligate să ofere clienților plăți instant în toate țările membre, iar prețul plătit de către aceștia să...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă