37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalUn fost cancelar german a fost numit în Consiliul de Supraveghere al...

Un fost cancelar german a fost numit în Consiliul de Supraveghere al Gazprom

Un fost cancelar german a fost numit în Consiliul de Supraveghere al Gazprom, a anunțat compania rusă.

Grupul rus Gazprom are capital de stat și este furnizorul de gaze al Rusiei pentru Europa.

Gerhard Schroeder a fost numit, vineri, 4 februarie 2022, în Consiliul de Supraveghere al Gazprom. Schroeder a fost cancelar al Germaniei între anii 1998-2005. Gerhard Schroeder, fost politician social – democrat, este socotit un prieten al președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Schroeder are 78 de ani și este de profesie avocat.

Fost cancelar german, politician social – democrat și prieten cu Vladimir Putin

Prin intermediul Gazprom, Rusia intenționează să livreze gaze naturale Germaniei, printr-un nou gazoduct. Statele Unite au cerut de mai multe ori Germaniei să renunțe la proiectul gazoductului dinspre Rusia.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă