Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un condamnat pentru corupție, preferat pentru funcția de președinte în Brazilia

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, aflat în închisoare din 7 aprilie, rămâne pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale din octombrie, indică un sondaj publicat duminică, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.04.2018 - 13:02

Candidatul Lula da Silva, fondator al Partidului Muncitorilor, întruneşte 31% din intenţiile de vot, fiind urmat de către deputatul de extrema dreaptă Jair Bolsonaro, care este creditat cu 15%. Marina Silva, fost ministru al mediului în timpul preşedintelui Lula da Silva, se clasează pe poziţia a treia, cu 10% din intenţiile de vot.

Luiz Inacio Lula da Silva, în vârstă de 72 de ani, una dintre personalităţile politice cele mai charismatice de la începutul acestui secol în America Latină, urmează să ispăşească o pedeapsă de 12 ani şi o lună de închisoare după ce a fost găsit vinovat că a primit un apartament de lux la malul mării din partea unei firme de construcţii, în schimbul unor favoruri în adjudecarea unor licitaţii publice.

El neagă vehement orice vină şi denunţă un complot din partea „elitelor” şi a media pentru a-l împiedica să candideze pentru un al treilea mandat, la opt ani după ce a părăsit puterea cu o popularitate record.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-13 aprilie în 227 de localităţi, cu o marjă de eroare de două puncte procentuale.

Comentarii