12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalUn Brexit "No-Deal", încă posibil

Un Brexit “No-Deal”, încă posibil

Un grup de parlamentari pro-europeni au eșuat luni în ultima lor încercare de a împiedica Marea Britanie să părăsească blocul fără un tratat, după ce “Speaker”-ul a ales ca propunerea să nu fie pusă la vot.

Ambii candidați care ar înlocuit-o pe Theresa May în funcția de prim-ministru au declarat că sunt gata pentru un Brexit “No-Deal” dacă sunt forțați.

Boris Johnson a promis să părăsească UE cu sau fără o înțelegere pe 31 octombrie dacă va câștiga, în timp ce rivalul său, Jeremy Hunt, a spus că, dacă este absolut necesar, va face un Brexit “No-Deal”.

 

Amendamentul propus ar fi încercat să le refuze fonduri anumitor departamente guvernamentale, cu excepția cazului în care parlamentul ar fi ajuns o înțelegere sau un acord de retragere cu UE.

Această a fost ultima încercare a parlamentarilor de a încerca să împiedice Marea Britanie să părăsească UE fără o înțelegere. Parlamentarii au învins o încercare din partea Partidului Labour luna trecută de a profită de slăbiciunea guvernului și a lua controlul agendei parlamentare pentru a introduce legislația care să vizeze blocarea unui Brexit ‘No-Deal”.

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă