15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalUn bărbat a primit un transplant de inimă de la un porc...

Un bărbat a primit un transplant de inimă de la un porc modificat genetic

Un bărbat din SUA cu boală de inimă terminală a primit un transplant de inima de la un porc modificat genetic. La trei zile de la intervenția chirurgicală, pacientul se simțea foarte bine.

Într-o premieră mondială, un om bolnav în stadiu terminal din SUA a primit un transplant de inimă de la un porc modificat genetic. Medicii spun că David Bennett, în vârstă de 57 de ani, din Maryland, se descurcă bine, la trei zile după procedura experimentală.

Un bărbat a primit un transplant de inimă de la un porc

Operația a durat șapte ore și a fost efectuată de o echipă de la Universitatea de Medicină din Maryland. A fost văzută ca ultima speranță pentru Bennett. Medicii au primit o autorizație de urgență pentru operație de la FDA.

„Nu am făcut niciodată asta la un om și îmi place să cred că noi i-am oferit o opțiune mai bună decât ceea ce ar fi fost continuarea terapiei sale. Dar fie că este o zi, săptămână, lună, an, nu știu.”, a spus dr. Bartley Griffith.

Inima de porc a fost furnizată de Revivicor, o companie de medicină regenerativă cu sediul în Virginia. Eforturile anterioare de transplant de la porc la om au eșuat din cauza diferențelor genetice care au cauzat respingerea organelor sau virușii care prezentau un risc de infecție.

Oamenii de știință au abordat această problemă prin eliminarea genelor potențial dăunătoare. Dacă operația va fi un succes, oamenii de știință speră că organele de porc ar putea ajuta la atenuarea penuriei de organe donatoare.

Potrivit statisticilor guvernamentale, în prezent există aproximativ 11.000 de americani care așteaptă un transplant de organe și peste 6.000 de pacienți mor în fiecare an înainte de a primi unul.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă