30.8 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn atac cu rachete în orașul Bakhmut din Ucraina provoacă mai multe...

Un atac cu rachete în orașul Bakhmut din Ucraina provoacă mai multe decese

O lovitură cu rachete în localitatea Bakhmut din Ucraina a provocat mai multe decese în rândul populației civile de acolo.

Cel puțin trei persoane au fost ucise sâmbătă (7 mai) în orașul Bakhmut, din estul Ucrainei, după ce atacurile aeriene de dimineață au vizat zona, a declarat biroul președintelui Volodimir Zelenski.

Sâmbătă dimineața, trei cadavre zăceau pe pământ, în timp ce locuitorii au căutat prin moloz pentru a lua bunurile din casele avariate.

Ucraina și aliații săi occidentali spun că, după ce nu au reușit să cucerească capitala Kiev, forțele ruse au făcut progrese lente în scopul revizuit de a captura estul și sudul țării, dar ar putea planifica și implicarea vecinului din vest al Ucrainei, Republica Moldova.

Mai multe rachete au lovit orașul Bakhmut din Ucraina, dar decese s-au înregistrat și în regiunea Donețk

În regiunea Donețk, atacurile aeriene de dimineață au vizat Malotaranivka, Druzhkivka, Konstantynivka și Bakhmut, distrugând fabrici și distrugând case, a spus biroul lui Zelenski.

Moscova numește acțiunile sale o „operațiune militară specială” pentru a dezarma Ucraina și a o scăpa de ceea ce numește naționalism anti-rus, stimulat de Occident.

Ucraina și Occidentul spun că Rusia a lansat un război neprovocat și au acuzat forțele ruse de crime de război. Moscova neagă acuzațiile și spune că vizează doar ținte militare sau strategice, nu civili.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă