5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUE va înființa o platformă pentru reconstrucția Ucrainei

UE va înființa o platformă pentru reconstrucția Ucrainei

Uniunea Europeană(UE) va înființa o platformă pentru reconstrucția și pentru a coordona redresarea Ucrainei după războiul acesteia cu Rusia, a declarat luni (4 iulie) Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.


Platforma va fi folosită pentru a fixa nevoile de investiții, pentru a coordona acțiunile și pentru a canaliza resursele, a declarat von der Leyen la Conferința pentru Redresarea Ucrainei din orașul elvețian Lugano, potrivit Reuters.

UE vrea o platformă pentru reconstrucția Ucrainei, luând în considerare și cei 6.2 miliarde de euro pe care i-a investit


„ De la începutul războiului, noi – Uniunea Europeană de exemplu – am mobilizat în jur de 6,2 miliarde de euro ca sprijin financiar și, după cum știți, trebuie să vină mai multe și vor veni mai multe”, a spus ea.


Platforma va reuni țări, instituții, sectorul privat și societatea civilă. Acesta va include, de asemenea, organizații internaționale precum Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

Conferința pentru redresarea Ucrainei are loc în Elveția

Premierul ucrainean Denis Shmihal și președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, au sosit luni (4 iulie) la conferința privind redresarea Ucrainei găzduită de Elveția.

Președintele elvețian Ignazo Cassis i-a primit la locul conferinței, Villa Ciani, un conac din secolul al XIX-lea, situat pe malul lacului Lugano, potrivit Reuters.

Conferința va aborda prioritățile, metodele și principiile reconstrucției, precum și ce formă poate lua aceasta în domeniile infrastructurii, economiei, mediului și problemelor sociale.

Aceasta va consta, de asemenea, și dintr-un element de gaj, de garantare.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski urma să se adreseze participanților, mai târziu, în cursul zilei de luni.

Agent Green atrage atenția că planurile de redresare si reziliență ale UE sunt dezastruoase pentru natură

Raportul pentru România arată că măsurile planificate de împădurire și reîmpădurire nu au prea mult sens dacă nu sunt însoțite de măsuri de stopare a tăierilor ilegale și nesustenabile, precum și de măsuri de îmbunătățire a aplicării legii și de eliminare a corupției în întregul sector.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă