25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalUE recunoaște că nu are resurse pentru a combate atacurile hibride din...

UE recunoaște că nu are resurse pentru a combate atacurile hibride din partea Chinei

Șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a recunoscut că UE nu are resurse suficiente pentru a contracara atacurile hibride venite din partea Chinei, anunță site-ul politico.eu.

Agresiunea hibridă venită din partea Chinei ar trebui contracarată de Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE), subordonat Comisiei Europene, dar acest serviciu nu are nici fonduri suficiente și nici suficientă autoritate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă