Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

UE: O treime din importurile de produse de înaltă tehnologie provin din China

Uniunea Europeană (UE) a importat, în 2017, majoritatea produselor de înaltă tehnologie din China, respectiv 34% din totalul importurilor UE al acestor produse din afara blocului comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul European de Statistică Eurostat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2018 - 12:37

Potrivit sursei citate, în topul importurilor de produse de înaltă tehnologie în Uniune din afara blocului comunitar se mai află SUA, cu 27% din total, şi Elveţia (6%).

În schimb, majoritatea exporturilor UE de produse de înaltă tehnologie au mers, anul trecut, către SUA (25%), China (12%) şi Elveţia (6%).

Produsele high-tech, cum ar fi echipamente aerospaţiale, electronice, de telecomunicaţii, produse farmaceutice, instrumente ştiinţifice etc, reprezintă aproximativ 19% din totalul importurilor UE şi 18% din totalul exporturilor UE către ţări din afara blocului comunitar.

Comentarii