9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina vrea rapid o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, atacul...

Ucraina vrea rapid o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, atacul Rusiei fiind iminent

Ucraina a cerut luni o reuniune „imediată” a Consiliului de Securitate al ONU, în contextul ameninţării unei invazii a Rusiei.

“La solicitarea preşedintelui Volodimir Zelenski, cer oficial consultări imediate ale membrilor Consiliului de Securitate al ONU în numele articolului 6 al memorandumurilor de la Budapesta”, a postat pe Twitter ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Cererea se bazează pe un acord din 1994 care garantează integritatea şi securitatea fostei republici sovietice în schimbul renunţării la armele nucleare moştenite de la fosta URSS, conform spotmedia.ro.

Ucraina vrea ca ONU să intervină asupra Rusiei într-un mod mai clar pentru a garanta securitatea ei

Potrivit Reuters, scopul vizat ar fi discutarea paşilor practici pentru a garanta securitatea ţării sale şi dezescaladarea tensiunilor cu Rusia.

Rusia este membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că va decide în cursul zilei de luni dacă va recunoaşte independenţa celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a cerut măsuri imediate pentru reducerea tensiunilor, în contextul în care preşedintele rus, Vladimir Putin, pregăteşte recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, ceea ce, potrivit SUA, ar fi lezarea suveranităţii Ucrainei.

“Nu doar Ucraina, ci întreaga lume urmăreşte atent acum acţiunile Rusiei în sensul recunoaşterii aşa-numitor republici populare Lugansk şi Doneţk. Toată lumea îşi dă seama de consecinţe. Sunt multe emoţii, dar exact acum trebuie să ne concentrăm pe eforturile de reducere a tensiunilor. Nu invers”, a declarat Dmytro Kuleba, prin Twitter.Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă