7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina trage cu rachete Grad asupra țintelor militare rusești

Ucraina trage cu rachete Grad asupra țintelor militare rusești

Soldații ucraineni au tras cu rachete Grad asupra pozițiilor și țintelor rusești din regiunea Lugansk, în Donbas, marți (26 aprilie).

Comandamentul operațiunilor forțelor armate al Ucrainei a anunțat săptămâna trecută că forțele sale din regiunile Donețk și Lugansk au respins 63 de atacuri rusești și au distrus 55 de tancuri și alte zeci de vehicule, inclusiv 13 tancuri în ultimele 24 de ore, conform Reuters.

Rusia a declarat marți că a lovit Ucraina cu rachete, avioane și artilerie peste noapte, ucigând cel puțin 560 de luptători ucraineni și distrugând zeci de vehicule blindate, sisteme de rachete și alte echipamente militare.

Aceste rachete Grad trimise asupra țintelor rusești din Donbas vin să continue conflictul pornit de Rusia în 24 februarie asupra Ucrainei

Invazia Ucrainei de către Rusia din 24 februarie a ucis mii de oameni, a strămutat alte milioane și a stârnit temeri pentru o confruntare mai largă între Rusia și Statele Unite – de departe cele mai mari două puteri nucleare ale lumii.

Putin spune că „operațiunea militară specială” din Ucraina este necesară deoarece Statele Unite foloseau Ucraina pentru a amenința Rusia, iar Ucraina s-a făcut vinovată de genocidul populației de limbă rusă.

Ucraina spune că se luptă împotriva acapararii terenurilor de către Rusia și că acuzațiile lui Putin de genocid sunt o prostie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...
Ultima oră
Pe aceeași temă