12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalTurcia aşteaptă ca aliaţii săi să adopte o poziţie clară împotriva terorismului

Turcia aşteaptă ca aliaţii săi să adopte o poziţie clară împotriva terorismului

Comentariile lui Kalin, făcute pe Twitter, survin la o zi după ce preşedintele francez, Emmanuel Macron, a asigurat Forţele Democratice Siriene (SDF, dominate de kurzi) de sprijinul Parisului pentru stabilizarea nord-estului Siriei împotriva grupării Stat Islamic.

Potrivit unui oficial kurd, Macron a promis că va trimite trupe în nord-estul regiunii aflate sub controlul SDF. Ankara consideră miliţia kurdă siriană YPG (Unităţile de apărare a poporului), care constituie cea mai puternică forţă din SDF, că este o grupare teroristă.

”Noi, Turcia, respingem puternic demersuri grave precum ‘dialog, contacte, mediere’ cu astfel de structuri teroriste”, a scris Kalin. ”Ţările pe care noi le considerăm prieteni şi aliaţi trebuie să afişeze o poziţie deschisă şi clară împotriva tuturor tipurilor de teroare, în loc să facă paşi ce duc spre legitimizarea structurilor terorii”, a adăugat purtătorul de cuvânt turc, fără dea numele vreunei ţări.

SDF s-a aflat în prim-planul strategiei coaliţiei sub comanda SUA de înfrângere a militanţilor Statului Islamic.

Macron s-a întâlnit joi, pentru prima dată, cu o delegaţie din care au făcut parte YPG, ramura sa politică PYD (Partidul Uniunea Democratică), precum şi oficiali arabi şi creştini.

Turcia a luat cu asalt oraşul sirian Afrin la începutul acestei luni după o ofensivă de două luni, împreună cu aliaţi sirieni rebeli, pentru a alunga YPG din regiune. Ankara a ameninţat în mod repetat că va merge cu operaţiunile sale mai departe, spre est, către Manbij, unde sunt trupe americane staţionează alături de SDF.

Într-o declaraţie pentru Reuters după întâlnirea cu Macron, un membru al PYD care a reprezentat regiunea nordică din Siria la Paris, Khaled Eissa, a afirmat că Macron a promis că va trimite mai multe trupe în zonă, va acorda asistenţă umanitară şi va avansa o soluţie diplomatică.

Cele mai citite

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă