Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Numărul soldaţilor americani ar putea scădea.

Trupele americane vor rămâne în Irak cât va fi nevoie

Numărul soldaţilor americani ar putea scădea, în funcţie de momentul în care alte forţe ale NATO vor ajunge pentru a ajuta la pregătirea armatei Irakului, a explicat un purtător de cuvânt al alianţei conduse de SUA în Irak.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 19.08.2018 - 15:58

„Vom menţine trupele acolo câtă vreme considerăm că este nevoie. Principalul motiv, după înfrângerea ISIS, este stabilizarea regiunii şi încă este nevoie să fim acolo pentru acest lucru”, a declarat colonelul Sean Ryan.

Ryan a precizat că în prezent aproximativ 5.200 de soldaţi americani se află în Irak, informează News.ro.

Miniştrii Apărării din NATO au căzut de acord în februarie privind o misiune mai amplă de „pregătire şi consiliere” în Irak după ce SUA au cerut alianţei să contribuie la stabilizarea ţării.

„Este posibil să existe o micşorare a numărului de soldaţi americani, depinde de când NATO va interveni şi va contribui la pregătirea forţelor militare de acolo”, a afirmat Ryan.

Irakul a anunţat oficial victoria în faţa militanţilor ISIS în decembrie 2017.

SUA au aproximativ 2.000 de soldaţi prezenţi şi în Siria pentru a ajuta Forţele Democrate Siriene (SDF) în lupta contra militanţilor ISIS de acolo.

„Începem să vedem o colaborare între SDF şi Forţele de Securitate ale Irakuluo: înainte se adresau direct coaliţiei, dar acum vorbesc unii cu alţii”, a declarat Ryan.

Citește totul despre:

#sua #irak #sean ryan

Comentarii

loading...