11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalTrump pune capăt unei aberații: ideologia de gen

Trump pune capăt unei aberații: ideologia de gen

Proiectul de lege reprezintă una din etapele prin care Administrația Trump vrea să renunțe la aberațiile progresiste ale ideologiei de gen, promovate de precedentul Guvern democrat al lui Barack Obama.

Proiectul de lege cerut de Administrația lui Donald Trump are rolul de a îi proteja pe americani de agresiunea persoanelor care aleg să își schimbe sexul biologic și pretind să fie considerați drept reprezentanți ai sexului opus. Legislația care permite unei persoane să fie considerată ca aparținând sexului opus, în urma unei operații chirurgicale, a fost împinsă de Administrația progresistă condusă de Barack Obama în 2016. În urma acelei legislații, autoritățile americane obligă societatea să accepte ca o persoană care își schimbă sexul biologic constatat la naștere să fie considerată de sex opus. Persoanele care aleg să se identifice cu sexul opus celui constatat la naștere sunt celebrii ”transgenderi”. În urma legislației pro-transgenderi promovată de Partidul Democrat, numeroși americani au fost scandalizați de aberațiile produse de pretențiile persoanelor trangender. Astfel, un transgender născut bărbat și transformat chirurgical prin îndepărtarea organelor sexuale masculine primește dreptul de a folosi o toaletă dedicată femeilor, inclusiv în școli primare. De asemenea, un transgender născut bărbat și transformat chirurgical prin îndepărtarea organelor sexuale masculine primește dreptul de a participa ca femeie în competiții sportive, sau dreptul de a folosi dușurile destinate femeilor din sălile de sport. Exemplele sunt valabile și în cazul unei persoane născute femeie, care și-a schimbat sexul prin îndepărtarea organelor genitale feminine și care ulterior pretinde a fi bărbat. În această situație, instituția cea mai afectată de legislația pro-transgender din Statele Unite a fost Armata. Aceasta s-a văzut obligată să accepte persoanele născute femei care, în urma îndepărtării chirurgicale a organele sexuale feminine, s-au considerat a fi de sex masculin.

 

Educația de gen – afară din școli!

În fapt, legislația de gen a forțat societatea americană să accepte pretenția aberantă conform căreia sexul biologic al unui om este secundar în comparație cu teoretica ”identitate de gen”, care permite unei persoane să își asume sexul care i se năzare.

Ideologia transgender a limitat grav și libertatea de exprimare în Statele Unite, deoarece persoanele care au denunțat politica de gen drept aberantă au fost persecutate profesional. Astfel, au existat nenumărați americani care și-au pierdut locul de muncă deoarece au acuzat că prioritizarea ”identității de gen” în defavoarea sexului biologic este o monstruozitate care distruge societatea americană.

De asemenea, ideologia de gen a pătruns puternic și în sistemul de Educație american, copiii fiind învățați să nu ia prea mult în seamă sexul lor biologic, ci din contră, fiind încurajați să solicite schimbarea sexului biologic dacă așa li se închipuie în mințile lor de copii.

 

”Sexul e stabilit pe baze biologice clare și e definitiv”

În prezent, specialiștii din Ministerul american al Sănătății, la solicitarea Guvernului republican al lui Donald Trump, redactează noul proiect de lege, prin care intenționează să stabilească o definiție a sexului unei persoane astfel încât această definiție să reflecte exclusiv sexul constatat la naștere. Definiția sexului unei persoane urmează să fie plasată în ”Titlul IX”, legislația federală care interzice discriminarea pe bază de sex în programele educative publice americane. Ministerul Sănătății argumentează, într-un memorandum obținut de New York Times, că Guvernul trebuie să adopte, pentru toate agențiile guvernamentale, o definiție explicită și uniformă a sexului unei persoane, astfel încât sexul să fie stabilit ”pe o bază biologică clară, bazată pe știință, obiectivă și care poate fi administrată”. Definiția propusă de Ministerul Sănătății va defini sexul unei persoane ca fiind fie masculin, fie feminin, imposibil de schimbat, și determinat de organele genitale ale unei persoane constatate la naștere. ”Sexul unei persoane reprezintă statutul unei persoane de bărbat sau femeie, bazat pe caractere biologice care nu pot fi schimbate, identificabile la naștere sau înainte de naștere. Sexul unei persoane trecut în certificatul de naștere, în acel certificat emis chiar la naștere, va constitui dovada definitivă a sexului unei persoane, cu excepția cazurilor în care acest sex e contrazis de dovezi genetice de încredere”, se menționează în documentul Ministerului Sănătății.

 

Transgenderii trebuie să se uite în buletinul vechi

După finalizare, documentul urmează să fie prezentat procurorului general al SUA, Jeff Sessions, cel mai probabil până la sfârșitul anului 2018. Procurorul General urmează să transmită poziția sa asupra legalității documentului în primele luni ale anului 2019. Jeff Sessions a fost numit în funcția de procuror general chiar de actualul președinte SUA, Donald Trump, deci este de așteptat că se va pronunța pozitiv asupra proiectului propus de republicani.

Dacă va fi adoptată, legea va îngropa practic întreaga ”ideologie de gen”, deoarece legile curente privind protecția cetățenilor față de discriminarea sexuală nu vor mai putea fi invocate de persoanele transgender, deoarece aceștia nu vor mai putea pretinde că au alt sex decât cel constatat biologic la naștere.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă