Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Theresa May: Un eșec al Brexit-ului ar fi o catastrofă

Un eșec al Brexit-ului ar fi o catastrofă și o încălcare de neiertat a încrederii în democrația noastră, spune premierul britanic Theresa May.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.01.2019 - 16:56

Declarația a fost făcută cu două zile înainte ca membrii Camerei Comunelor să fie chemați pentru a se pronunța asupra acordului de ieșirea a Marii Britanii din UE, pe care l-a negociat cu liderii de la Bruxelles, potrivit hotnews.ro.

May pledează astfel pentru un vot favorabil al Parlamentului de la Londra, într-un editorial publicat în Sunday Express, intitulat ”E timpul să uităm jocurile și să facem ceea ce este corect”. Ea insistă asupra faptului că britanicii s-au pronunțat pentru ieșirea din UE, iar politicienii trebuie să aducă la îndeplinire voința acestora. Respingerea acordului ar putea duce la ieșirea din UE fără niciun acord sau ar putea face ca Brexit-ul să nu mai aibă loc.

Premierul este îngrijorat de perspectiva ca parlamentarii să preia controlul asupra Brexit-ului în cazul în care va pierde votul programat să aibă loc marți. 

Liderii de la Bruxelles au repetat în nenumărate rânduri că nu vor negocia o nouă formulă a acordului și că nu se pune problema extinderii art. 50 din tratat. Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a spus și el, vineri, la București, cu ocazia preluării președinției rotative de către România, că o ieșire a Marii Britanii din UE fără acord ar fi o catastrofă pentru cetățenii britanici, dar și pentru continent, dorindu-se o retragere ordonată din UE.

 

Comentarii

loading...