31.1 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInternaționalThe SUN - Un card Trump ,,Ridică-te pentru oamenii care te aleg!”

The SUN – Un card Trump ,,Ridică-te pentru oamenii care te aleg!”

Trump trebuia să fie umilit la aceste alegeri prezidențiale, înfrângerea sa zdrobitoare anticipată este echivalentul politic al ,,mersului gol al ispășirii” lui Cersei Lannister din Game Of Thrones, scriu jurnaliștii de la The Sun.

 

 
În ciuda previziunilor, Trump s-a apropiat foarte mult de a câștiga un al doilea mandat. Metaforic vorbind, liberalii care îl urăsc pe Trump sperau să găsească un POTUS (contul de Twitter al Președintelui Trump) rușinat și întristat. Nu s-a întâmplat.

,,OBSERVATORII NU AU FOST LĂSAȚI LA NUMĂRĂTOARE. AM CÂȘTIGAT ACEASTĂ ALEGERE, AM LUAT 71,000,000 DE VOTURI LEGALE. LUCRURI RELE S-AU ÎNTÂMPLAT PE CARE OBSERVATORII NOȘTRI NU AU FOST LĂSAȚI SĂ LE VADĂ. NU S-A MAI ÎNTAMPLAT ÎNAINTE. MILIOANE DE VOTURI PRIN POȘTĂ AU FOST TRIMISE FĂRĂ CERERE.”

Este doar unul dintre multele mesaje transmise de Președintele american în ciuda constantelor limitări și etichete ,,disputes” ale platformei Twitter.


 

 

,,Sondajele au greșit. Twitter a greșit. De la CNN la New York Times până la propriul nostru BBC scrupulos de imparțial, mass-media fanatică anti-Trump a greșit total.” Tony Parsons, jurnalist The SUN.
 
Donald Trump trebuia să fie respins în mod eminamente de către electorat pentru rasismul său, pentru misoginismul său, pentru bronzul său fals, pentru vulgaritatea sa, pentru patriotismul său inventat de biblie. În schimb, la o participare record de 161 de milioane de alegători, Trump s-a apropiat fără îndoială de câștigarea unui al doilea mandat.
 
În multe privințe, Trump este un tip nebun, exuberant, dar nu există nicio îndoială că a înțeles preocupările clasei muncitoare.
 
Biden a pus Covid-19 în centrul campaniei sale, acuzându-l pe Trump că a pus în pericol imprudent viața americanilor, încercând să mențină economia deschisă.
 
Dar se pare că milioane de americani sunt mult mai îngrijorați de pierderea locurilor de muncă decât de contractarea Covid-19.
 
Manevrarea Covid de către Trump a fost cu grea, nicidecum impecabilă. Disprețul său pentru purtarea măștilor fiind destul de pueril.
 
Dar confruntați cu opțiunea Biden de a bloca societatea și dorința lui Trump de a continua să trăiască, milioane de americani din fiecare rasă și crez au ales viața în locul izolărilor.

Mass-media l-a numit pe Trump rasist în fiecare zi în ultimii patru ani. Cu toate acestea, el a câștigat mai multe voturi negre și latine decât orice candidat republican la președinție timp de 60 de ani. Trump este numit în mod obișnuit misogin, dar și-a sporit votul în rândul femeilor albe.
 
Biden și susținătorii săi din mass-media au crezut că gestionarea virusului de către Trump va conta împotriva lui.
 
În schimb, a fost un câștigător al votului.
 
,,Căci ceea ce privește cu adevărat alegătorii clasei muncitoare nu este același lucru cu preocupările liberalilor metropolitani care cred că știu întotdeauna cel mai bine și care se îngrijorează de statui și caută să face din istorie un spațiu sigur pentru fiecare fulg de zăpadă.”
 
,,Boris și Trump, acele bombe blonde cu o experiență personală de coronavirus, au abordat această situație de urgență foarte diferit” –  Tony Parsons, The SUN
 
 
Aceste alegeri prezidențiale nu au fost legate de rasă. Era vorba de clasă.
 
Trump nu s-a grăbit niciodată să facă gesturi fără sens, de susținere a ultimului hashtag la modă, care semnalizează virtutea pe Twitter, totuși, alegătorii negri și latini l-au văzut în continuare ca fiind cea mai bună speranță a lor.
 
Pledoaria plină de încredere a lui Biden pentru izolările fără sfârșit a fost o otravă în cabina de votare pentru toți acei muncitori din clasa muncitoare care nu își pot câștiga existența făcând câteva întâlniri Zoom în pijamale.
 
Trump a avut o înțelegere instinctivă a alegătorilor clasei muncitoare care l-au pus la putere – indiferent de rasa lor. El le-a înțeles fricile, aspirațiile și visele.
 
Ei trebuie să continue să lucreze. Vor să-și susțină familia pe care o iubesc. ,,Vor să fie liberi să căștige o bucurie din această scurtă viață.”
 
În multe privințe, Trump este un tip ciudat – dar nu există nicio îndoială că a înțeles preocupările clasei muncitoare care nu sunt niciodată abordate de toate acele voci de clasă mijlocie care țipă atât de tare de la New York Times până la Broadcasting House.
 
Trump s-a ridicat în fața oamenilor care l-au ales.
 


 
PRIMA DOAMNĂ de neegalat
 
În 2017, BBC a raportat că Melania a fost posibil înlocuită de o dublură. Sau poate cu un robot programat de ruși pentru a distruge civilizația occidentală. Probabil neadevărat.
NU a existat niciodată o primă doamnă ca Melania. Chiar și Jackie Kennedy nu a ajuns nici pe departe să se compare cu a sa carismă sufocantă, de supermodel.
,,Zvonurile s-au învârtit în jurul figurii sale imaculate pentru că nu eram obișnuiți să vedem o primă doamnă care arăta așa.”
Sau o primă doamnă care arăta întotdeauna de parcă ar prefera să fie în altă parte decât Casa Albă.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Celebrul violoncelist David Geringas deschide seria recitalurilor de excepție din cadrul Concursului Internațional George Enescu

În data care marchează 66 de ani de la debutul primei ediții a Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, celebrul violoncelist lituanian David Geringas,...

Tren cu cel puțin 4 ore întârziere. Explicațiile CFR

Trenul IRN 472 Bucureşti Nord - Curtici, căruia ieri i s-a defectat locomotiva la Periş, înregistrând deja o întârziere estimată la două ore şi...

Sistemul RO e-TVA, pe ultima sută de metri. Se va aplica de la 1 august

Ministerul de Finanțe a pus în dezbatere un proiect de OUG care detaliază procedura de implementare și utilizare a decontului precompletat RO e-TVA, precum...
Ultima oră
Pe aceeași temă