Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Texas ar putea forța Bisericile să angajeze personal LGBT

În curând, Bisericile din Austin, Texas, ar putea fi forțate să angajeze personal homosexual și transgender, inclusiv pastori, dacă o ordonanță a orașului este implementată.

Share

Rl online 0 comentarii

08.12.2018 - 12:33

Orașul declară că noua ordonanță garantează „oportunitatea ca fiecare persoană să obțină un loc de muncă fără a se ține seama de rasă, culoare, religie, sex, orientare sexuală, identitate de gen, origine națională, vârstă sau dizabilitate”.

Consiliul Pastorilor Americani din Houston și organizația Texas Values au acționat în instanță orașul în instanța federală pe tema acestui cod. Ambele grupuri susțin că ordonanța forțează bisericile să acționeze împotriva convingerilor lor biblice și că nu include o dispensă religioasă pentru bisericile din Austin care refuză să angajeze persoane homosexuale sau transgender, inclusiv pastori.

Oficialii orașului Austin nu au de gând să renunțe. Ei apăra ordonanța care practic spune că bisericile nu au nici un drept să insiste ca angajații lor să accepte și să practice învățăturile bisericii privind homosexualitatea.

„Nediscriminarea este o valoare de bază în Austin și trebuie să o apărăm”, a declarat primarul orașului, Steve Adler.

Președintele Filialei Consiliului Pastorilor Americani, Dave Welch, a avertizat că dacă ordonanța este aplicată, va fi doar o chestiune de timp până ce toate protecțiile Primului Amendament se vor prăbuși în Statele Unite. A spus că este timpul ca bisericile din toată țara să ia atitudine și să lupte.

Welch a remarcat faptul că oamenii de credință nu pot aștepta și nu pot sta cu mâinile în sân văzând această problemă, pentru că inacțiunea pune biserica într-un mare dezavantaj, încercând să riposteze când este deja prea târziu.

„În trecut, am așteptat de prea multe ori și am privit de pe margine, tăcuți. Am decis că acest lucru nu mai este posibil și nici acceptabil. Concluzia este că orice amenințare la adresa oricărei protecții constituționale este o amenințare la adresa tuturor drepturilor noastre constituționale. Forțarea bisericilor să-și încalce convingerile de bază nu este acceptabilă. Odată ce guvernul face acest lucru, practic toate protecțiile noastre constituționale dispar – toate, pentru noi toți, în toată America”.

Comentarii

loading...