13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalTunisia: Un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer

Tunisia: Un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer

Al treilea astfel de incident într-o săptămână vine înainte de alegeri și la vârful de sezon turistic în care Tunisia speră că va avea un număr record de vizitatori.

Martorii spun că omul s-a detonat în zona Intilaka a capitalei, Tunis, după ce a fost înconjurat de poliție. Rezidenții au auzit o explozie puternică.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că poliția a tras asupra omului, pe care autoritățile l-au descris ca fiind un militant căutat pe nume Aymen Smiri, fără a mai oferi detalii suplimentare.

“După o urmărire lungă, forțele speciale au înconjurat teroristul”, a afirmat Ministerul de Interne. “Când agenții au început să tragă, el sa aruncat în aer cu o curea explozivă pe care o purta”.

Nu au existat alte victime, a adăugat acesta.

Poliția a găsit mai târziu 10 kg de explozivi ascunși într-o moschee din aceeași zonă.

Doi alți sinucigași s-au aruncat în aer în atacuri separate împotriva poliției din Tunis joi, omorând un ofițer de poliție și rănind mai mulți oameni. Grupul militant al Statului Islamic și-a asumat responsabilitatea pentru ambele atacuri.

Tunisia se luptă cu grupări militare care operează în zone îndepărtate, în apropiere de granița cu Algeria, după ce o revoltă l-a dat jos pe liderul autocratic Zine Abidine Ben Ali în 2011. Șomajul ridicat a generat tulburări în ultimii ani.

În octombrie, o femeie s-a detonat în centrul Tunisului, rănind 15 persoane, inclusiv 10 ofițeri de poliție, într-o explozie care a spulberat o perioadă lungă de calm după ce zeci de oameni au murit în atacuri militare în 2015.

Autoritățile au impus o stare de urgență în noiembrie 2015 după atacuri, unul la un muzeu din Tunis și altul pe o plajă în orașul mediteranean de pe litoralul Sousse. Un al treilea atac a vizat paznicii prezidențiali din capitală. Statul islamic și-a asumat, din nou, responsabilitatea.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă