13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalSuedia, în impas după alegerile parlamentare

Suedia, în impas după alegerile parlamentare

Coaliţia de guvernământ formată din Social-Democraţi, Verzi şi Partidul de Stânga a obţinut 144 de locuri în Parlament din cele 175 necesare pentru a forma un guvern.

Loven a făcut apel la cooperare în fața unei tentative a opoziției de a forma un guvern cu Democrații Suedezi, un partid cu rădăcini în mișcarea neo-nazistă, ce ar transforma Suedia, dintr-o țară profund democrată și cu programe de integrare a migranților în desfășurare într-un haos politic.

Alianţa de centru-dreapta va deține 142 de locuri, scorul strâns îndreptățind-o să încerce formarea unei alianțe guvernamentale.

Democraţii Suedezi, formaţiune anti-migraţie, a obţinut  17.6 % şi 63 de locuri, faţă 12.9 % şi 49 de locuri la precedentul scrutin.

Deşi rezultatele sunt sub cele 20 de procente pe care le prognoza, liderul formaţiunii, Jimmie Akesson, le-a spus colegilor de partid că vor avea o mare influenţă asupra a ceea ce se va întâmplaa în Suedia în următoarele săptămâni, luni şi ani.

Dar deocamdată vor uma săptămâni de incertirudine înaintea formării unui Guvern funcţional.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă